LEPA FINTA, PA ZAKUCAVANJE: Bobijev jedini koš u petoj pobedi Sparsa u nizu (VIDEO)

Sparsi ubedljivo slavili u Milvokiju * Minesota očajna u Filadelfiji, Bjelica upisao pet poena * Golden Stejt zabeležio i 32. pobedu

  • 1
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Tridesetu pobedu u sezoni San Antonio je ostvario u Milvokiju, gde je bez velikih problema savladao Bakse 123:98.

Svoje veče imao je novajlija Džonatan Simons sa nekoliko atraktivnih zakucavanja i rekordom karijere od 18 poena, i na taj način je bio prava podrška najefikasnijem Kaviju Leonardu, koji je svojih deseet od 24 poena ubacio u prelomnoj trećoj četvrtini.

Petom trijumfu Sparsa zaredom skromni doprinos dao je i Boban Marjanović, koji je za pet minuta igra upisao dva poena, tri skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu.

Poene je upisao na dobro poznat način - zakucavanjem, kom je prethodila lepa finta.

Osim Leonarda i Simonsa, istakao se i Oldridž sa 16 poena i 11 skokova, dok je Tim Dankan imao lep odgovor na prethodni prvi meč u karijeri bez koša - 14 poena i deset skokova. Isti broj koševa postigao je Dijao.

Na drugoj strani je najbolji pojedinac bio Midlton sa 19 poena.

Minesota nastavlja sa neubedljivim partijama, pa je tako na gostovanju pala pred najgorom ekipom u ligi. Filadelfija je tek svoju četvrtu pobedu zabeležila protiv Vulvsa 109:99.

Najviše se priča o partiji Iša Smita od 21 poena i 11 asistancije, i pokazao se kao dobra odluka kluba da ga trejduje iz Nju Orleansa krajem decembra. Rišon Holmes je dodao 17.

Gosti su promašili čak 16 šuteva za tri poena od 20, a imali su i 16 izgubljenih lopti. Ovo je bio njihov sedmi poraz u osam utakmica, a trener Sem Mičel je nakon meča održao dug sastanak sa igračima.

- Nije problem u porazu koliko u načinu igre. Moramo da pokažemo više volje za pobedom - rekao je on posle meča.

Nemanja Bjelica je imao prilično skroman učinak za 20 minuta - pet poena, dva skoka i tri asistencije. Najbolji u njegovoj ekipi bio je Muhamed sa 20, i Vigins sa 16 poena.

Kada je reč o aktuelnom šampionu Golden Stejtu, tu nema promena - još jedna pobeda, ukupno 32.

Tandem Kari - Tandem je kombinovano ubacio čak 60 poena u pobedi nad Šarlotom 111:101, podevši taj učinak na ravnopravnih 30 poena.

Pamtiće ovaj meč i Drejmond Grin, koji je postao drugi igrač Voriorsa koji je na tri meča uzastopno imao dabl-dabl učinak - 13 poena, 15 skokova i deset asistencija.

Na drugoj strani su zalud bile odlične role Vokera i Lama, koji su ubacili po 22 poena.

Rezultati:

Klivlend - Toronto 122:100

Filadelfija - Minesota 109:99

Bruklin - Boston 94:103

Detroit - Orlando 115:89

Majami - Indijana 103:00*

Milvoki - San Antonio 98:123

Oklahoma Siti - Sakramento 104:116

Juta - Hjuston 91:93

Portland - Memfis 78:91

Golden Stejt - Šarlot 111:101

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA