DA SE NE ZABORAVI: Dva momenta kojima je Srbija slomila Crnu Goru! (VIDEO)

Neponovljiva vaterpolo majstorija Ćuka šokirala crnogorske ''ajkule'', dok im je isplivavanje golmana Pijetlovića oduzela i poslednju nadu u preokret

  • 49
Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Vaterpolisti Srbije još jednom su dokazali da im u Evropi i svetu nema ravnih. Treći put uzastopno osvojili su evropsko zlato i nastavili dominaciju u bazenu. Podjednak doprinos pružili su svi srpski ''delfini'', ali ako treba istaći neke pojedince, to su onda Miloš Ćuk i Gojko Pijetlović.

>>> Kapiten i trener Crne Gore kukaju: Sudije su nas upropastile u finalu!

Njihovi potezi u prelomnim trenucima meča izludeli su Crnogorce i na kraju im potopili poslednju nadu za preokret u poslednjoj četvrtini.

''Ajkule'' iz Crne Gore krenule su agresivno i žestoko na ''Delfine''. Poput svog nadimka, grizli su u bazenu i nisu popuštali do poslednjih trenutaka utakmice. Vodili su konstantno tokom tri perioda meča. Tek je u poslednjoj četvrtini Srbija povela po prvi put i posle toga nije ispustila vođstvo.

Strelac vodećeg gola bio je Miloš Ćuk, koji je izveo neverovatnu fintu kojom je zbunio čuvara u bloku i golmana Šćepanovića.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Drugi ključan momenat desio se u poslednjem minutu, a u heroja je izrastao Gojko Pijetlović, rezervni golman u finalu, koji je šansu dobio u poslednjoj deonici umesto nesigurnog Mitrovića. Odbranama je dao samopouzdanje igračima, ali je ključno bilo njegovo isplivavanje u poslednjem napadu Crne Gore, koja je mogla da izjednači tada.

Izašao je nekoliko metara van gola nakon što je osujetio nameru igrača Crne Gore koji je poslao loptu ka svom centru. Usledila je kontra Srbije posle koje je Aleksić rešio sve dileme o pobedniku.

Golčinu Ćuka pogledajte na 2:56.

Intervenciju, a zatim i asistenciju Pijetlovića pogledajte u priloženom snimku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA