MUSLIN: Srbiji je potreban ''vetar u leđa'' sa tribina kao što ga ima Crvena zvezda!

Novi selektor Srbije ima cilj i da vrati publiku na tribine

  • 90

Prvi intervju po preuzimanju fudbalske reprezentacije Srbije, Slavoljub Muslin je dao za zvanični sajt FSS-a.

Istakao je da je pred njim veliki posao jer svi očekuju plasman na Mundiojal u Rusiji i poručio da će igrači ubuduće morati sa mnogo više žara igraju za državu i nacionalni dres. Takođe, pomenuo je atmosferu i poželeo istu onu kakvu ima Crvena zvezda.

>>> Detalji Muslinovog dolaska: Na šta je pristao, šta je obećao?

- Za mene je ovo veliko priznanje, svakako vrhunac u karijeri i ogroman izazov. Pred nama je veoma težak zadatak, misija koju moramo da ispunimo i plasiramo se na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Neće biti lako, ali da nisam svestan izazova ne bih se ni prihvatao posla.Očekuje nas naporan put, pun iskušenja, ali mislim da imamo i znanja i moći, pre svega kvaliteta, da ostvarimo želje svih nas - istakao je Slavoljub Muslin.

Narod je gladan učešća na velikim takmičenjima, a reprezentacija je izgubila poverenje neophodno za podršku vez koje se teško dolazi do rezultata?

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Lek za sve su samo pobede i dobri rezultati. Imamo dobre igrače, ali mesto na rang listi FIFA govori gde se trenutno nalazimo. Moramo zajedničkim snagama da vratimo poverenje nacije, vratimo narod na tribine, jer kada pogledam zemlje u okruženju samo Srbija nema vetar u leđa koji bi joj pomogao da lakše prelazi prepreke. I kada sam bio u Crvenoj zvezdi publika nas je nosila do uspeha, a svi rivali su bili u problemu kada su dolazili na naš najveći stadion. Voleo bih da imamo tu sliku koja bi značila hemiju izmeđi igrača i navijača, verujem da će tako i biti.

Do starta u kvalifikacijama nas dele tri provere, protiv Kipra, Izraela i Rusije?

- Okolnosti su takve. Antić je startovao odmah u kvalifikacijama, ja ću imati tri meča da se upoznamo igrači i ja, postavimo neke stvari i nadam se dobro spremimo za prvi meč protiv Republike Irske. Pobeda u tom meču vratila bi neophodan ambijent, dobili bi svi na samopouzdanju i onda bi nastavak kvalifikacija bio, uslovno rečeno, lakši. Ponavljam, neće biti lako, očekuje nas težak posao, ali uz podršku navijača čije poverenje moramo da steknemo, možemo do Rusije.

Na startu kvalifikacija Srbija ne može da računa na Nemanju Matića i Aleksandra Kolarova?

Foto: Profimedia/Zuma Press - News Foto: Profimedia/Zuma Press - News

- Otežavajuća okolnost za nas, ali nećemo da kukamo, nego da tražimo rešenja. Videćemo u naredne tri utakmice da dobijemo sliku koja će nas uvesti u premijerni duel sa Republikom Irskom. Imamo dobre igrače, želim da u dresu reprezentacije vidim njihov učinak kao kada se bore u klupskom dresu. Srbija je iznad i ispred svih nas i imamo svi obavezu da damo svoj maksimum kako bi nas reprezentativni fudbal vratili na mapu najboljih reprezentacija. A plasman na SP u Rusiju upravo to i znači, ugled koji Srbija zaslužuje - zaključio je selektor Srbije Slavoljub Muslin.

Nekadašnji trener Crvene zvezde na klupi državnog tima debitovaće 25. maja u Užicu protiv Kipra. Muslin je tokom karijere vodio francuske klubove Brest, Po, Bordo, Lans, Le Man, marokanski Vidad, Levski iz Sofije, Metalurg iz Donjecka, kao i ruske Lokomotivu, Himki, Amkar i Krasnodar, Anortozis na Kipru, beloruski Dinamo, kao i belgijske Lokeren i Standard Lijež.

Sa Zvezdom je osvojio tri titule državnog prvaka, uz dva kupa, dok je šampion bio i sa Levskim i Vidadom. Srbija će u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine igrati u grupi sa Republikom Irskom, Moldavijom, Austrijom, Velsom i Gruzijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola CZV

    5. maj 2016 | 18:46

    Cemu ta podela na zvezdu i partizan? Kao partizan nema veliku podrsku sa tribima. TREBAMO ZEJEDNO DA NAVIJAMO ZA REPREZENTACIJU

  • Miloš Srbin

    5. maj 2016 | 18:58

    U startu je okrenuo pola Srbije protiv sebe. Nema našem fudbalu spasa. Umesto da ujedinjuje on pravi podele. Amater

  • MareMunze

    5. maj 2016 | 22:18

    Za razliku od Curcica, ovaj covek ima stav, i nece dozvoliti da se kompromituje radeci za menadzere... Ostvaren kao trener, uvazava veliko postovanje kod igraca, ima autoritet, i treba mu pruziti podrsku...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA