Sjajna Football Manager simulacija: Šta će Murinjo uraditi u Junajtedu i koga će dovesti za 3 godine?

Igrica je rekla svoje...

  • 2

Žoze Murinjo je napokon predstavljen kao novi menadžer Mančester junajteda, tima koji će pokušati da vrati na staze stare slave.

Portugalac, naravno, ima impresivan CV koji je stekao tokom karijere, a samo pre godinu dana je sa Čelsijem osvojio titulu u Liga Kup.

Potpisao je ugovor na tri godine, a u Engleskoj su već odradili simulaciju igrice Football Manager koja je pokazala šta će Murinjo uraditi u tom periodu.

Sezona 2016/17

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Murinjo je u prvoj sezoni u igrici doveo Havija Martineza iz Bajerna, Ašrafa Lazara iz Palerma, Marija Fernandesa iz CSKA Moskve i Vitola iz Sevilje. Za njih je izdvojio ukupno 64 miliona funti, dok je PSŽ-u ''utrapio'' Maruana Felainija za 6.75 miliona funti.

Nije osvojio ništa! Bio je drugi u šampionatu, ispao je u četvrtfinalu Liga Evrope od Rome, u Liga Kupu ga je izbacio Arsenal u 4. rundi, dok je FA Kup završio već u 3. rundi. Aston Vila je bila bolja.

Sezona 2017/18

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Sledeće sezone doveo je Džoša Stonsa iz Evertona, Mandžukića iz Juventusa, Rafinju i Matjea iz Barselone, kao i Nolita iz Selte. Platio ih je 123 miliona funti.

Rašforda je prodao Njukaslu, Nik Pauel je otišao u Bornmut, a Markus Roho u Real. Ukupno je inkasirao 13.85 miliona.

I ponovo nije ništa osvojio. Bio je drugi i izgubio je finale LŠ od Barselone.Čelsi ga je izbacio iz oba kupa - FA u četvrtfinalu, i Liga Kupu u 4. rundi.

Sezona 2018/19

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U poslednjoj sezoni ugovora Murinjo je potrošio 59 miliona funti za dovođenje Domenika Berardija iz Sasuola i Kevina Folanda iz Hofenhajma.

Džesi Lingard je prešao u Sautempton, Matju u Lion i Valensija u Đenovu. Pedi Mekner je otpušten.

Napokon su stigli trofeji - postao je prvak i osvojio Liga Kup pobedom protiv Arsenala (2:1). Od Barselone je ponovo izgubio u LŠ, ovoga puta u polufinalu. FA Kup je završio u 3. rundi protiv Šefild Vensdeja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA