≫ 

Ukleti stadion za srpske protivnike: Samo ovde bi trebalo da igramo fudbal

Selektor Muslin je za sada samo za Marakanu u kvalifikacijama, ali trebalo bi ozbiljnije shvatiti novosadsku neosvojivu tvrđavu

  • 38

Možda bi trebalo da se fudbalska reprezentacija na duže preseli u Novi Sad. Em što je trening centar u Pazovi blizu, em što srpski fudbaleri na stadionu Vojvodine znaju samo za pobede.

Debi Slavoljuba Muslina pred novosadskom publikom bio je rezultatski ubedljiviji od onog užičkog, ali je i još jednom postalo jasno da se nacionalni tim nekako razgoropadi kada igra u Novo Sadu.

Trijumf nad Izrael (3:1) bio je peti uzastopni fudbalske selekcije Srbije (A tima) i nastavak vrlo uspešne serije, koja nije prekinuta ni kada se igrao onaj kvalifikacioni meč sa Jermenijom iz prethodnog ciklusa, bez prisustva gledalaca, zbog kazne iz meča sa Albanijom u Beogradu.

Muslinov pogodak: Nemanja Milunović je osveženje

S obzirom da sve ređe pobeđujemo u Beogradu, onda statistika iz Novog Sada deluje baš osvežavajuće za naš fudbal i nadamo se šalje čelnicima saveza da bi što ozbiljnije u budućnosti trebalo da razmatraju "Karađorđe" kao možda i glavnu opciju za igranje mečeva.

Ok, ako se neke derbi utakmice zbog veće posete i zarade "moraju" igrati na stadionu Zvezde ili Partizana, onda susreti sa "manjim" reprezentacijama ne bi trebalo da izbegavaju Novi Sad. Naročito kada se uzme u obzir činjenica da će bar još neko vreme biti jako teško napuniti Marakanu zbog reprezentacije. Narod je izgubio mnogo vere poslednjih godina.

Kad pogledamo da ćemo u narednom kvalifikacionom ciklusu igrati sa reprezentacijama kakve su Moldavija, Irska, Vels, Austrija, ne vidimo razlog da se najveći broj mečeva odigra upravo tamo gde se ređaju samo pobede.

Reprezentacija i Novi Sad:

(kvalifikacije) Srbija - Vels 6:1 12/9/2012.

(kvalifikacije) Srbija - Škotska 2:0 26/3/2013.

(prijateljska) Srbija - Japan 2:0 11/10/2013.

(kvalifikacije) Srbija - Jermenija 2:0 4/9/2015.

(prijateljska) Srbija - Izrael 3:1 31/5/2016.

Sa druge strane imamo stav Slavoljuba Muslina koji je prilikom promocije istakao da je njemu glavna opcija za mečeve kod kuće Zvezdin stadion.

MUSLINA ZA USPEVE VEZUJE MARAKANA I ATMOSFERA TOG STADIONA NA KOJEM BI TREBALO DA DEBITUJE KAO SELEKTOR VEĆ U SEPTEMBRU

- Dobro poznajem stadion za koji me vezuju lepe uspomene iz vremena boravka u Zvezdi, a tu je i podrška, dobra atmosfera - otkrio je nedavno Slavoljub Muslin.

Međutim, s obzirom kako je nahvalio atmosferu s Karađorđa u utorak uveče, gde je dočekan i gromoglasnim aplauzom, selektor bi vrlo lako mogao da predloži da još neki meč Srbija odigra u Novom Sadu.

Jer, Novi Sad je zaslužio da ga A reprezentacija posećuje češće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor PFK

    1. jun 2016 | 12:31

    Karadjordje!!! Stadion uvek bude pun i navijaci ne prave nikakav nered!!!

  • Pa naravno

    1. jun 2016 | 12:12

    Da je Karadjordje jednini Srpski stadion koji i nosi takvo ime i bog nam govori gde treba da igramo.Ova dva druga su nasledje komunizma.Nasledje koje jedino deli Srpsko drustvo na ove i one.Koliko god ko voleo zvezdu ili partizan,treba da svati da je upravo to ono sto nas deli a ne spaja.Dok ta dva kluba ne nestanu nece Srbi nikada biti ujedinjeni.To je ono sto pravi dve Srbije "ovu i onu i ove i one".To je to sto nas deli to prljavo nasledje komunisticke partije.

  • DocaPFK

    1. jun 2016 | 13:25

    Mogla bi neka tekma na Čairu.. Stadion bi bio pun sigurno....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA