≫ 

Metaloplastika dobila pehar po kome je osvajač Vojvodina: Objašnjenje pokazuje sav cirkus srpskog rukometa (FOTO)

Igrači Metaloplastike napravili su istorijski rezultat, ali su bili neprijatno iznenađeni kada su videli šta piše na peharu

  • 3

Rukometaši Metaloplastike osvojili su trofej u Kupu posle 30 godina, ali čim su podigli pehar bili su neprijatno iznenađeni kada su videli da je na njemu izgravirano ime Vojvodine kao osvajača za 2016. godinu.

Organizatori Kupa su izneli svoju verziju i okrivili Vojvodinu za grešku u saopštenju koje su dostavili našoj redakciji.

- Sve nagrade (pehare, medalje, plakete i novčane nagrade) obezbedio je Organizacioni odbor, izuzev jednog, a to je prelazni pehar RSS. Ovaj prelazni trofej se u proteklih godinu dana nalazio u vitrinama RK Vojvodina i isti su nam predali na dan odigravanja finalne utakmice.

- Tradicionalna obaveza pobednika Kupa, u čijem posedu pehar ostaje do naredne godine, je da postavi ugraviranu pločicu sa svojim nazivom i godinom u kojoj je pehar osvojen.

- RK Vojvodina je donela pehar, napominjemo pred utakmicu, sa pločicom na kojoj je izgravirano RK Vojvodina 2016, a bez pločice koja bi se odnosila na 2015. godinu, kada su pehar osvojili. Slučajna ili namerna greška, pitanje za njih - piše u saopštenju.

Foto: RSS Foto: RSS

Organizatori ističu da kod njih ne postoji odgovornost, kao i da nisu unapred planirali pobednika.

- Mi kao organizatori nismo proveravali natpis na pločicama prelaznog pehara, verujući da se sa takvim stvarima niko ozbiljan i odgovoran ne bavi, jer to je pehar koji datira od 2006. godine i ima veliki simbolički značaj.

- Zbog čega su to uradili, mi stvarno ne znamo, a svako ko misli da je neko iz organizacionog odbora unapred planirao pobednika i rezultat utakmice, pogrešio je - navodi se u saopštenju Sportskog saveza Šapca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    4. jun 2016 | 16:49

    Na sta lice ova dva mucenika u uniformama? Kape nisu iste. Kragne im stoje katastrofa. Opasaci sa uprtacima su policijski '90 god. Dugmad nisu ista. Uniforma i ako im je velika ne zateze tako kao sto je prikazano. Neko je zeleo da se nasmeje staroj Srpskoj vojsci?

  • Zare

    5. jun 2016 | 06:37

    Bravo SRBINE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA