≫ 

Peđa Mijatović prognozirao ko će osvojiti EURO

Legendari reprezentativac smatra da Španci mogu do treće uzastopne titule

  • 5

Proslavljeni jugoslovenski fudbaler Predrag Mijatović gostovao je na radiju Sport FM 100,4 u emisiji fudbalski randevu, posvećenoj Evropskom prvenstvu. On je izjavio da je Evropski šampionat sa 24 reprezentacije pun pogodak i ocenio da je Španija favorit da osvoji treći trofej u nizu, a takođe misli da će Inijesta biti igrač prvenstva.

- Svaka reprezentacija ima nekog takvog igrača koji je klasična desetka. Svi oni žele da kroz reprezentaciju urade nešto što će se pamtiti. Igrač koji je na mene ostavio najveći utisak jeste Inijesta, bez obzira na to što je Bejl trenutno najbolji strelac i što je Modrić fantastično odigrao.

- Mislim da Inijesta vrlo lako može da bude čovek odluke jer mu je to specijalitet, kao što je doneo titulu prvaka sveta Španiji, tako da mislim da on može da bude najbolji igrač prvenstva - rekao je Predrag Mijatović.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Proširenje takmičenja na 24 reprezentacije je za Mijatovića pun pogodak.

- Mislim da je veliki pogodak što imamo prvenstvo sa 24 reprezentacija. Dobro je da učestvuju neke reprezentacije koje ranijih godina nisu imale šanse da dođu na finalni turnir, ali i da iznenade, kao što je recimo Vels. Kvalitet fudbala, za sada, je OK, neke utakmice su rešene u finišu i sve je to lepo za gledanje.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima favoriti su uvek isti, ali Španija je za korak ispred ostalih i veruje da može do treće uzastopne titule.

- Španci imaju cilj da uđu u istoriju sa het-trikom, što nikom nije pošlo za rukom. Oni su me oduševili do sada. Odigrali su odlično prve dve utakmice.

- Italija mi se sviđa kao tim, Nemci u svom stilu počnu stidljivo, pa doguraju do finala. Kvalitetno je Evropsko prvenstvo i manje više je za favorite sve ok, uz poneko iznenađenje - zaključio je Mijatović za radio Sport FM 100,4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA