≫ 

PRVI DAN IGARA: Sjajni nastupi Karakaševića i Crevar, krah srpskih strelaca!

Ukoliko ste propustili, ovo su bila sva dešavanja na startu Olimpijskih igara

  • 21

Iza nas je 1. dan na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru i nećemo ga pamtiti po dobrim rezultatima po srpske sportiste.

Sumirajmo...

>>> Veliki foto-izveštaj sa otvaranja Igara: Noć magije i lepih žena u Riju!

Jedinu pobedu za našu zemlju ostravio je stonoteniser Aleksandar Karakašević, i to nad Australijancem Ksin Janom 4:2 u setovima i tako se plasirao u glavni žreb. Nažalost, ostali takmičari nisu bili ni približno uspešni kao vremešni Karakašević. Najviše su podbacili strelci od kojih se više očekivalo: Andrea Arsović, Ivana Anđušić Maksimović, Damir Mikec i Dimitrije Grgić eliminisani su u kvalifikacijama, a na prvom stepeniku stale su i teniserke Aleksandra Krunić i Ana Ivanović u singlu.

Loš dan "upotpunili" su plivači Čaba Silađi i Velimir Stjepanović koji takođe nisu otišli dalje od kvalifikacija, a pozitivan utisak, iako nije prošla dalje, ostavila je naša najmlađa takmičarka, 16-godišnja Anja Crevar, koja je bila druga u svojoj kvalifikacionoj grupi, ipak bez plasmana u drugi krug. Konačno, u prvom kolektivnom sportu u kojem smo se predstavili u Riju, vaterpolisti su zabveležili remi veliki "kao kuća" protiv Mađara.

U nastavku našeg bloga možete pročitati šta se još dešavalo 1. dana Olimpijskih igara.

22:00 Srpski biciklista Ivan Stević odustao je u drumskoj trci na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Stević je odustao sredinom trke, koja je bila veoma zahtevna i duga 237,5 kilometara. Zlato je osvojio Belgijanac Kreg Van Avermet, srebro Danac Jakob Fuglsang, a bronzu Poljak Rafal Majka.

21:30 Prvi košarkaški meč u muškoj konkurenciji na OI, završen je izennađujuće ubedljivom pobedom Australije nad Francuskom - 87:66.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

21:00 Mlada 16-godišnja srpska plivačica Anja Crevar nije uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara u Riju na 400 metara mešovito, ali je ostavila odličan utisak pošto je u kvalifikacijama zauzela 20. mesto. Šampionka Evrope u juniorskoj konkurenciji u svojoj kvalifikacionoj grupi bila je druga, a ostvarila je vreme 4:43,19.

20:27 NOVI SVETSKI REKORD! Postavio ga je Britanac Adam Piti u trci na 100 metara prsno, i to već u kvalifikacijama, u vremenu 57.55 sekundi!

20:25 Srpski plivač Čaba Silađi nije uspeo da se plasira u finale trke na 100 metara prsno, pošto je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeo tek osmo mesto, ukupno 26. vreme.

19:58 Počeo je i košarkaški turnir na Olimpijskim igrama. Čast da krenu prvi imale su reprezentacije Australije i Francuske. Posle prvog poluvremena vode "kenguri" - 36:33. Podsećamo, naš nacionalni tim od 03:30 startuje u Riju utakmicom protiv Venecuele.

19:40 - Srpski plivač Velimir Stjepanović završio je kao 14. trku na 400 metara slobodno, u vremenu 3:46,78. Ova distanca nije "teren" na kome je bilo za očekivati Veljin proboj u finale, jer je ove sezone upisao 15. vreme na svetu na 400 metara. Srpski plivač daleko više nade polaže u trku na 200 metara, gde je najjači, a već u nedelju od 18 sati po srednjeevropskom vremenu videćemo ga i u toj disciplini.

                                                                                                                                        KRAH SRPSKIH STRELACA

19:16 Dimitrije Grgić, ipak, nije uspeo da uđe u finale u disciplini 10m vazdušnim pištoljem, pošto je u kvalifikacionoj grupi zauzeo prvo mesto "ispod crte", na devetom mestu. Drugi srpski predstavnik Damir Mikec bio je 25.

19:12 Nažalost, ostali smo i bez druge predstavnice u singlu. Ana Ivanović poražena je od Karle Suares Navaro u tri seta - 2:6, 6:1 i 6:2.

19:00 Dimitrije Grgić je na pragu velikog uspeha - plasmana u finale. Pred poslednu seriju naš takmičar (vazdušni pištolj, 10 m) se nalazi na petoj poziciji. Damir Mikec je "skliznuo" ispod desetog mesta.

Foto: Tanjug/Olimpijski komitet Srbije Foto: Tanjug/Olimpijski komitet Srbije

18:35 Za razliku od vrlo dobrog prvog seta, u drugom smo videli bledo Anino izdanje i odličnu partiju Špankinje koja je taj deo igre dobila rezultatom 6:1.

18:04 Odličan početak Ane Ivanović ili Ane Švajnštajger, u prvom meču od kada je rekla "sudbonosno da" nemačkom fudbaleru. Srpska teniserka osvojila je prvi set protiv Špankinje Suares Navaro - 6:2.

18:00  U ovim trenucima takmičenje u Riju počeli su Damir Mikec i Dimitrije Grgić u disciplini 100 m vazdušnim pištoljem, u okviru kvalifikacija.

17:40 Ostali smo bez jednog ženskog predstavnika u tenisu. Kristina Mladenović eliminisala je Aleksandru Krunić savladavši je 2:0 (6:1,6:4). Aleksandra je neplanirano zaigrala u singlu, umesto Ukrajinke Curenko koja je odustala. U međuvremenu, na teren je izašla Ana Ivanović.

>>> Diplomatski skandal u Riju: Izraelci brutalno poniženi pred otvaranje Igara!

17:30 Najmlađi učesnik Olimpijskih Igara, Amerikanac Kanak Dža (16), eliminisan je u preliminarnoj rundi stonoteniskog turnira od Iranca Nime Alamiana 4:1, ali za njega Igre nisu završene jer će predstavljati SAD i u dublu.

17:17 Srpski dubl skul posed u sastavu Marko Marjanović i Andrija Šljukić završio je kvalifikacionu trku na 2000 metara na četvrtoj, poslednjoj poziciju, ali će imati priliku da se plasiraju dalje u nedelju kada je na programu repesaž.

17:00 Srpska teniserka Aleksandra Krunić izgubila je prvi set od Francuskinje Kristine Mladenović 6:1. Uskoro (17:30) će na teren i Ana Ivanović. Njena protivnica je Karla Suares Navaro. U muškoj konkurenciji prolaz u 2. kolo ostvarili su Nišikori i Milman.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

16:26  Prevrnuo se srpski čamac u Riju! Kakav peh za dvojac bez kormilara u sastavu Nikola Stojić/Nenad Beđik, koji su u trenutku kvalifikacione trke na 2000 metara bili treći od četiri posade, međutim očigledno da nisu uspeli da se izbore sa jakim vetrom, pa su završili u vodi. Više o tome OVDE.

16:09 BRAVO! Imamo prvu srpsku pobedu u Riju zahvaljujući Aleksandru Karakaševiću koji je savladao Australijanca kineskog porekla Ksi Juna 4:2 u  setovima!

16:03 ŠTETA! Nije uspeo Karakašević da završi meč iako je vodio 6:2 i 8:4. Australijanac je odigrao boje u nastavku i dobio peti set 12:10. I dalje je naš stonoteniser na set od pobede.

16:00 Prvu zlatnu medalju na Olimpijskim Igrama osvojila je Amerikanka Virdžinija Džini Trašer, i to u disciplini vazdušna puška 10 metara, gde su Srpkinje Ivana Maksimović Anđušić i Andrea Arsović nešto ranije ispale u kvalifikacijama.

>>> Imamo prvo zlato na Olimpijskim igrama, a umalo da ode u Rusiju!

15:58 Srpski stonoteniser poveo je 3:1 u setovima protiv Kineza koji nastupa za Australiju! Najpre fenomenalnim preokretom u trećem setu: 7:8 do 11:8, a onda veoma strpljivom i mudrom igrom u narednom periodu igre koji je rešio u svoju korist 11:9. Još set deli 40-godišnjeg Zemunca do plasmana u drugu rundu.

15:45 Karakašević je uspeo da dobije prvi set rezultatom 11:8, ali ne i drugi u kome je bio na poen od seta (10:9), međutim Australijanac je vezao tri poena i vratio egal - 1:1.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

15:32 Naredni srpski takmičar na borilištu je naš najiskusniji olimpijac Aleksandar Karakašević, kome su ovo PETE Olimpijske igre. Njegov rival na startu je Ksin Jan, 27 - godišnji Kinez koji igra za Australiju. Iskustvo je defintivno na strani našeg stonotenisera.

15.20 KRAJ! Srpski vaterpolisti uspeli su da "iščupaju" remi protiv Mađara u meču u kojem su gubili sve vreme. Gol vredan boda na startu takmičenja postigao je Filip Filipović četiri sekunde pre kraja, njegov četvrti na utakmici u kojoj je bio najefikasniji akter. Na kraju, Mađarska - Srbija 13:13.

>>> KAKAV MEČ NA STARTU OI: Srbija izvukla remi protiv Mađara, iako je gubila 10:6 (FOTO)

14.20 Na žalost naše devojke nisu uspele da se plasiraju u finale. Ivana je zauzela 12. mesto sa 415,4 kruga, dok je Arsovićeva završila na 26. mestu sa 413,5 krugova.

Prava šteta jer je Ivana posle druge serije bila na trećem mestu, i dobro se držala, ali je poklekla u trećoj i četvrtoj seriji.

Ivana je u prvoj seriji pucala 104,2, u drugoj bolje 105, ali je pala u sledeće dve. U drugoj 102,4 i u trećoj 103,8.

PAO PRVI OLIMPIJSKI REKORD

14.15. Kineskinja Du Li postavila je Olimpijski rekord sa 420, 7 krugova u disciplini vazdušna puška 10 metara.

14.05 Nije dobro, naše devojke su posustale. Andrea je na  25. mestu, a Ivana Maksimović na 12. a ostala je još jedna serija sa 10 metaka.

13.45 U toku je treća serija takmičenja u streljaštvu u disciplini vazdušna puška 10 metara. Ivana Maksimović je na trećem mestu dok je Amdrea Arsović pala na 24.

13.30 Ivana Maksimović i Amdrea Arsović se bore za finale takmičenja u dsiciplini vazdušna puška 10 metara.  U toku je druga serija, a Andrea je na 8. mestu a Ivana na četvrtom.

Foto: facebook/AndreaArsovicOfficial Foto: facebook/AndreaArsovicOfficial

12.46 - Jamajčanski tim na otvaranju Igara

12.36 - Olimpijski tim Nigerije je, prema navodima tamošnjih medija, osramotio državu jer se nisu obukli u tradicionalnu narodnu nošnju kao ostale afričke zemlje. Problem je nastao jer odela navodno nisu stigla na vreme u Rio.

12.16 - DA LI STE ZNALI? Nepalska plivačica Gaurika Sing je najmlađa učesnica OI. Ima 13 godina i 255 dana.

11.58 - Plivačica Katarina Simonović jedva čeka da predstavi Srbiju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru:

- Jako sam srećna što sam ovde i jedva čekam da plivam za Srbiju na Olimpijskim igrama. Želela bih da otplivam svoj najbolji rezultat - rekla je Simonovićeva u Riju.

Naša plivačica nastupiće u disciplinama 200 i 400 metara slobodnim stilom.

Foto: Guliver/Cameron Spencer/Getty Images Foto: Guliver/Cameron Spencer/Getty Images

11.34 - Zanimljiv podatak: Američki plivač Majkl Felps, učestvuje na svojim četvrtim igrama u karijeri, a po osvojenim medaljama je najuspešniji sportista svih vremena. Međutim, šta bi bilo kada bi se Felps tretirao kao neka država na Igrama? E tu dolazimo do zanimljivog podatka.

Amerikanac bi bio rangiran kao 42. država po broju osvojenih zlatnih medalja (18) a 64. po broju ukupnih medalja (22)

11.07 - Srpski sportisti silaze sa postolja ako Kosovo osvoji medalju na Igrama! Opširnije >>> OVDE.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

10.54 - Prvi put na Olimpijadi takmiče se sportisti bez zastave: Prvi put u istoriji Olimpiskih igara takmiči se tim obeležen kao "Izbeglice", piše današnji Independent i navodi da se tim satoji od deset sportista poreklom iz Sudana, Etiopije, Konga i Sirije.

Ta grupa je bez državljanstva i zastave, i obeležena je kao "Izbeglice". U odnosu na sve kontroverze oko učešća na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, ovaj tim se najviše žrtvovao kako bi stigli u Rio. Džudista Misenga je izjavio da "neće da kaže da nema zastavu".

- Ja ću se takmičiti pod zastavom mnogih zemalja, u ime svih izbeglica - izjavio je Misenga.

10.39 - Gde je to Novak Đoković bio tokom ceremonije otvaranja Igara? Opširnije >>> OVDE.

10.16 - Pogledajte i najbolje fotografije sa otvaranja OI! Opširnije >>> OVDE.

10.07 - PROTESTI U RIJU: Brazilska interventna policija koristila je sinoć suzavac i šok bombe kako bi razbila manji protest organizovan u blizini stadiona Marakana na kojem će biti održana ceremonija otvaranja Olimpijade, javlja Rojters.

Prema proceni očevica, protest u kojem je učestvovalo nekoliko stotina ljudi organizovan je protiv korupcije i prevelikih troškova Olimpijade, koja se u Brazilu organizuje u vreme najvećeg ekonomskog posrtanja te zemlje u poslednjih nekoliko decenija.

Rio baner

10.00 - Zanimljiva informacija dolazi nam iz Brazila. Takmičenje u plivanju nadgledaće spasioci, iako je malo verovatno da će neko od takmičara upasti u probleme.

- Zakon u Brazilu kaže da svaki otvoreni bazen određene veličine mora imati spasioca. Voleli bismo da ne važi tokom Igara, ali... - rekao je jedan od menadžera Rikardo Prado.

09.54 - Ukoliko ste propustili fenomenalnu ceremoniju otvaranja i izlazak naših takmičara, podsetite se kako je to izgledalo. Opširnije >>> OVDE.

09.45 - Srpske takmičare na borilištima možete gledati od 13.30 minuta kada će Andrea Arsović i Ivana Maksimović pokušati da prođu kvalifikacije. Opširnije >>> OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GanDra

    6. avgust 2016 | 13:16

    On ne zasluzuje nijednu da ima iole preavde na ovom svetu. On je dokazani narkoman sto se sporta tice! Ali dokle je pravde od strane mocnika dotle ce se i od takvih praviti "legende"

  • Pravda za PRAVE sportiste

    6. avgust 2016 | 15:18

    Majkl Felps veliki sportista? A kakvi su njegovi nalazi na doping kontroli?

  • Vukmir

    6. avgust 2016 | 18:43

    Ova Ana zaista plac majke bozije.Ne mogu verovati onako dobra igra u prvom setu a posle kvrc u glavi alo bre!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA