≫ 

Veslači posle velikog peha, stigli u polufinale

Srpski dvojac pobedio najvažniju, psihičku bitku i sada je spreman za borbu za finale

  • 3

U kvalifikacionoj trci su se prevrnuli u subotu, ali su se voljom vratili na stazu u ponedeljak i bili odlični u repasažu, u kojem su obezbedili polufinale u trci na 2000 metara.

Nenad Beđik i Miloš Vasić odlično su veslali trku, u poslednjih 500 metara čak i izbili na prvu poziciju, ali su na kraju završili kao drugi od četiri posade.

Njihovo vreme je bilo 6:34,52 minuta, što je bio za 36 stotinki slabiji rezultat od prvoplasiranih Holanđana Roela Brasa i Mičela Stenmana.

U polufinale ide i američka posada Andres Vajs/Nareg Guregan (6:36.60), dok su takmičenje završili Španci Po Mađi Vela i Aleksander Sigurbjornson.

Polufinale je na programu u utorak od 15 sati.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

USPEŠAN U DUBL SKUL

Marko Marjanović i Andrija Šljukić plasirali su se u polufinale dubl skula, pošto su zauzeli treće mesto u repesažu.

Marjanović i Šljukić dugo su bili na drugom mestu trke, ali su ih u neizvesnom finišu prestili Bugari Georgi Božilov i Kristijan Vasilev.

Posada iz Velike Britanije Džonatan Volton/Džon Kolins završila je na prvoj poziciji, dok se od daljeg takmičenja opraštaju Kubanci Rubio Rodrigez i Adrijan Okuendo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA