Zvezdina želja ne zaboravlja poreklo: Donirao 13.000 evra klubu iz Republike Srpske!

Fantastičan gest bivšeg nemačkog reprezentativca

  • 1

Bio je želja Crvene zvezde, ali će svoju karijeru nastaviti u Olimpijakosu. Uprkos tome, Marko Marin kupio je srpsku javnost velikim gestom humanosti.

Bivši reprezentativac Nemačke sa korenima sa naših prostora donirao je 25.000 konvertibilnih maraka (skoro 13.000 evra) drugligašu Slogi Dipo iz Gornjih Podgradaca.

Tim novcem je završena rekonstrukcija sanitarnih čvorova, električnih instalacija, svlačionica i drugih prostorija na stadionu, pišu mediji iz BiH.

- Objekat kluba je bio u veoma lošem stanju, pa smo duže vreme hteli da skupimo sredstva za rekonstrukciju. Veoma smo zahvalni donatoru i nadam se da ćemo imati dobru saradnju - istakao je predsednik kluba, Milan Miljanović.

Marko Marin je rođen 1989. godine u Gradiški, a zbog ratnih sukoba preselio se u Nemačku 1991. godine. Tamo je dobio državljanstvo Nemačke, za koju je kasnije i nastupio.

Ponikao je u Borusiji iz Menhengladbaha, gde je počeo seniorsku karijeru. Odatle je prešao u Verder, gde je odigrao sjajno, nakon čega ga je kupio Čelsi za 8 miliona evra.

Ipak, od tada je slabije igrao. Prvu godinu je proveo na Stamford Bridžu, ali su ga ”plavci” zatim slali na pozajmice, u Sevilju, Fiorentinu, Anderleht i na kraju Trabzon.

Za reprezentaciju Nemačke je odigrao 16 utakmica.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocajnono pero

    27. avgust 2016 | 10:45

    Evo ideje za vladu. Razgovarati sa bivsim igracima Zvezde, Partizana ili drugih klubova da kupe po nekoj ceni, pa i simbolicnoj, nase klubove. Neka kupe i lokalne klubove po mestu rodjenja. Mislim da ni navijaci nebi bili protiv legendi, a resili bi ili poceli da resavamo privatizaciju klubova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA