Da li Leonardo može da sruši slavu Moreire, Dijare i Klea i postane omiljeni stranac Grobarima? (FOTO)

  • 4

Kada neko zna fudbala - on zna. To se vidi "iz aviona". Posle jedne utakmice. Ma, posle jednog treninga. On, jednostavno, zna. Po sunci, kiši, vetru, na plaži - on zna. I tačka. Podeliće tačan pas kad treba, odigrati jednostavno, sa lakoćom postići gol, rešiti utakmicu. Pogoditi iz "slobodnjaka" gde treba i kad treba.

E, takav je igrač Leonardo da Silva Souza, koji se opasno "podvlači pod kožu" navijačima Partizana i polako, ali sigurno postaje njihov novi idol, čak i "preti" da, kao predmet obožavanja, nadmaši njegove prethodnike strance koji su ostavili neizbrisiv trag u Humskoj i u srcima Grobara.

>>> LEONARDO: Srećan sam što sam ponovo obradovao Grobare (VIDEO)

A, bilo ih je, i ovo je podsećanje na njih i njihov doprinos uspesima Partizana. Uz to i pitanje koje je i tema ove priče: da li je Leonardo neko ko može da se postroji u red sa odabranom družinom onih čije se ime na "Jugu" izgovara sa dubokim poštovanjem?

Gol u derbiju za pobedu, pa vanserijski "projektil" u Gornjem Milanovcu. Opet za pobedu. Dovoljno da navijači Partizana upadnu u stanje blage euforije na pomen poslednjih bravura Južnoamerikanca. Ako nastavi na ovaj način da se igra fudbala, o Brazilcu će se jednog dana sasvim sigurno pričati kao što danas sa setom pričaju navijači Partizana o Dijari, Moreiri, Kleu, Kamari, Žuki...

Foto: sr.partizan.rs/Miroslav Todorović Foto: sr.partizan.rs/Miroslav Todorović

Važno je reći i ovo kada je Leonardo u pitanju: bilo je onih koji su sa podsmehom gledali na viziju sportskog direktora Partizana Ivice Ilieva o strancu koji će biti "bomba" i "sigurno jedan od najboljih koji je igrao u Srbiji", i osećaj ga nije prevario. Pogodio je.

Ali, Leonardo će morati još da "zapne" da bi stekao kultni status u Humskoj. U svakom slučaju, početak obećava.

Ono što je sve njegove prethodnike izdiglo iz mase stranaca koji su prodefilovali Humskom, su igre protiv najvećeg rivala Zvezde. I golovi. Tako i samo tako se postaje miljenik "Juga". I nikako drugačije. Ako to ponoviš u nekoliko navrata, onda si, što se tiče i one najprobirljivije publike, bog fudbala. U tom slučaju se dobija oprost za mnoge druge kikseve, loše igre...

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Pre nego što se pojavio Leonardo, Grobari su se poslednji put klanjali Mohamedu Medi Kamari, borbenom defanzivnom vezisti koji je "ginuo" na svakoj utakmici, nešto što danas, možda i bolje, radi "pit bul" Everton.

Momak iz Sijera Leonea je u periodu od 2010. do 2013. godine odigrao pedesetak utakmica za Partizan i svojim odnosom prema igri i grbu Partizana ostao upamćen kao jedan od onih koji bi uvek bio ponovo rado viđen u klubu.

Kada ti navijači posvete pesmu, onda znaš da si uradio nešto čime ne može da se pohvali baš svaki igrač. Tako se u Partizanu osećao "crna mamba" Lamine Dijara koji je za crno-bele igrao u periodu od 2007-2012. godine i za to vreme upisao 112 utakmica i 56 golova, i postao apsolutni hit. Na listi najomiljenijih stranih igrača Partizana Senegalac je sasvim sigurno pri samom vrhu.

Foto: MNPress Foto: MNPress

Za razliku od njega, Brazilac Kleo, čiji je transfer iz Zvezde u Partizan 2009. godine izazvao pravi zemljotres na Topčiderskom Brdu, upola kraće se zadržao, ali mu su mu i dve sezone bile dovoljne da "kupi" sebi mesto u "aleji zaslužnih" u Humskoj. Konačno, poslednji, ali ne i najmanje bitan u grupi igrača koji su se proslavili u Partizanu i bili miljenici navijača, je Almami Moreira. Četiri godine u Partizanu i isto toliko titula, sjajnih poteza, golova i asistencija obeležili su boravak lucidnog ofanzivnog veznog u klubu. Naravno, navijači ga najviše pamte po golu koji je postigao u nadoknadi vremena protiv Crvene zvezde, za 1:1 u Humskoj.

LIČNA KARTA:

IME: Leonardo da Silva Souza (24)

MESTO ROĐENJA: Andira, Brazil

KLUBOVI: Mtsubara, Beršot, Enosis, Metalurg, Gabala, Anži, Partizan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajvanho

    27. septembar 2016 | 15:59

    Bitno je samo da su se svi ali bas svi izivljavali nad komsinicom.

  • Boban

    27. septembar 2016 | 15:22

    Kamo Zuka majstori?

  • Bogidelija

    27. septembar 2016 | 15:38

    Da,da dok u prvom kolu kvalifikacija ne naleti na bombu poput Samroka,Petar tikve itd i vrati u realnost isto vazi i za zvezde sa druge strane brda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA