Basketaši idu u Abu Dabi po novu titulu, i to sa posebnim motivom! (VIDEO)

Basketaši odmah posle svetske titule imaju novi veliki izazov, i to u Abu Dabiju

  • 1

Najuspešnija sezona basketaške ekipe Novi Sad Al Vada privodi se kraju, krunu bi predstavljala treća uzastopna titula na FIBA 3x3 Svetskom turu u Abu Dabiju, 27. i 28. oktobra.

Posle srebra na Evropskom prvenstvu i tri osvojena turnira World Tour serije, titula na Svetskom prvenstvu u Kini u dresu reprezentacije posebno je značila Dušanu Domoviću Bulutu, Marku Saviću, Marku Žderu i Dejanu Majstoroviću.

Novosađani će otvoriti turnir protiv Sankt Peterburga u četvrtak od 15 časova po srednjeevropskom vremenu, u 18.20 će igrati protiv tima Beograda, a dan kasnije će nokaut faza početi od četvrtfinala (15.00). Finale je na programu u 19.20, a najbolji tim sveta je u Abu Dabi otišao posle veoma emotivne nedelje.

>>>Prvaci sveta su nam pokazali akciju ''Srbija'' iz koje uvek pogode koš: Svi pokušavaju da ih iskopiraju, ali niko nije uspeo (VIDEO)

>>>Basketaši izazvali košarkaše Srbije: Neka naprave 4 ekipe po 3 igrača, da ih poizbacujemo sa terena! (VIDEO)

>>>Zlatni basketaši su nam otkrili pobedničku taktiku: Ovako smo počistili Amere u finalu! (VIDEO)

- Stvarno je bilo teško vratiti se treninzima posle ovakvog uspeha, najviše zato što smo doneli neverovatnu radost narodu i bliskim ljudima. Interesovanje za nas je bilo nezapamćeno, ali za to smo se sami izborili rezultatima i posvećenošću. Cilj je titula, pa smo odmah po dolasku kući iz Kine ujutru bili u sali. Ovaj turnir nosi najveću novčanu nagradu, a nagrade sa turnira su naš glavni izvor finansiranja, idemo naoštreni - kaže Bulut pred turnir, na kom pobednik dobija 30.000 američkih dolara.

Najbolji basketaš sveta je u najlepšem mogućem trenutku proslavio 31. rođendan 23. oktobra, posle veličanstvenog trijumfa nad Amerikancima, što je bila najbolja uvertira za finale World Toura.

- Poslednja četiri rođendana sam dočekao kao igrač sa najviše poena na rankingu, a poslednja tri sa svetskom titulom. Želje za rođendan su uvek iste, a to je nastavak velike dominacije - jasan je Bulut. Basketaši Srbije su bili gosti Telegrafa posle osvajanja titule prvaka sveta, što možete pogledati u našem prilogu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA