≫ 

Zvezda demolirala MZT, Rakićević debitovao i pokazao zbog čega je doveden!

Crveno-beli demonstrirali moć i u Skoplju

  • 21

Kako sezona odmiče, svaki meč u ABA ligi za košarkaše Crvene zvezde deluje kao jači trening za evroligaška iskušenja.

Tako je bilo mnogo puta do sada, u Podgorici u prethodnom kolu, a ove subote i u Skoplju, gde je crveno-beli tim na superioran način, i jače od toga, došao do 14 pobede iz isto toliko utakmica od starta sezone, protiv MZT-a, rezultatom 93:73 (21:16, 22:19, 30:15, 20:23).

>>> Genijalna finta Stefana Jovića: Plej Zvezde osramotio igrača MZT-a (VIDEO)

Beograđani su posle akumuliranih desetak razlike u prvih 20 minuta, u trećoj četvrtini "dodali gas" i postavili stvari na svoje mesto. U istom ritmu su odigrali i poslednju deonicu.

U toj četvrtini dogodio se trenutak zbog kog su se dvoranom "Jane Sandaonski" čule ovacije navijača Zvezde - debitovao je Petar Rakićević!

Igrač koga su Beograđani doveli iz Metalca početkom sezone konačno je dobio prve minute u crveno-belom dresu i odmah pokazao da od njega ekipa može imati velike koristi. Odmah u prvom posedu pogodio je sa poludistance, a meč je završio sa tri poena pošto je iznudio prekršaj, pa bio "polovičan" sa penala.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dangubić sa 16 poena, a najproduktivniji Jović sa 11 poena i 10 asistencija.

Zvezda se sada okreće utakmici protiv Olimpijakosa u Pireju (20.12), a onda i sa Realom koji čeka dva dana posle gostovanja u Atini.

Tim Dejana Radonjića je igrao kao da je samo nastavio meč protiv Makabija, samo što su umesto Izraelaca na terenu bili igrači Anta Nazora. Crveno-beli nisu bili u vođstvu samo u prvom minutu na 2:2, a sve psole toga bilo je ono što smo do sada uglavnom gledali u mečevima regionalnog takmičenja kada igra šampion - dominacija.

Zaštitni znak Beograđana čelična odbrana i ovoga puta je bila ključ uspeha. Gosti su izluđivali legiju stranaca u dresu makedonskog prvaka brojnim kontrama proisteklih iz kvalitetne defanzive, a s obzirom na to da je realizacija bila na veoma visokom niovu, prednost je rasla iz minuta u minut.

Najproduktivniji period igre Zvezde bila je treća deonica. Bio je to i period nadahnute partije Nemanje Dangubića, najefikasnijeg kod gostiju sa 16 poena, ali sve vreme motor je bio Stefan jović. Vrsni plej savršeno je diktirao tempo, proigravao saigrače, poentirao i potvrdio epitet jednog od najboljih organizatora igre u Evropi.

Jedini igrač koji se nije upisoa u strelce kod zvezde bio je Branko Lazić.

MZT - CRVENA ZVEZDA 73:93 (16:21, 19:22, 15:30, 23:20).

CRVENA ZVEZDA: Volters 12, Dangubić 16, Mitrović 9, Lazić, Dobrić 2, Simonović 5, Rakićević 3, Dženkins 6, Gudurić 8, Jović 11, Kuzmić 9, Bjelica 12.

MZT: Diabate 3, Sinovec 1, Mekić 7, Đuroski, Klof 12, Klof 12, Simonovski 6, drenovac 4, Mladenovski 4, Skot 21, Lalić 15.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA