Iz Partizana je prešao u Zvezdu, a sada je postao najmlađi profesionalac u francuskom klubu

Momak iz Subotice napravio veliki korak u svojoj karijeri

  • 9

Mladi srpski golman Dušan Antić (17) postao je najmlađi igrač koji je potpisao profesionalni ugovor za francuskog drugoligaša Amien.

Svoje golmansko školovanje započeo je kao petlić u subotičkom spartaku za koji je igrao tri godine, a prve golmanske korake napravio je uz Nikolu Dakića sa kojim je neumorno trenirao i koji je Dušanu napravio veoma dobre temelje za golmana i naučio ga osnovama golmanske tehnike.

Zanimljivo, dušan je pre Amiena branio za mlađe kategorije Partizana i Crvene zvezde sa kojima je osvajao titule, jednu sa Zvezdom, a dve sa Partizanom.

- Prezadovoljan sam prvenstveno zbog uslova u kojima treniram i time što sam zadovoljio kriterijume prvog tima - prvi su Dušanovi utisci po potpisivanju ugovora sa Amienom.

- Ovde je jako teško ući u prvi tim pogotovo u mojim godinana, ali ću dati sve od sebe da opravdam poverenje i šansu koju mi je Amien ukazao. Naravno i poverenje mog menadžzerskog tima koji me je preporučio. Presrećan sam što ću raditi sa trenerom golmana prvog tima Olivijeom Lagardom i golmanom prvog tima Rezisom Gurtnerom. Moći ću puno da naučim od nji, a kroz utakmice i da steknem neophodno iskustvo.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Amienova akademija fudbala je jedna od najjačih u Francuskoj i pod stalnim je okom menadžera iz engleske i celog sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D

    13. januar 2017 | 19:40

    Sto se tice mladih igraca niko ne moze da nam parira, svaka cast!!!

  • Bina

    14. januar 2017 | 11:41

    Mnogo talentovanih igraca I sportista ima u Srbiji, nazalost sansu dobiju samo oni koji imaju i pare i to je surova realnost, plati pa klati.......

  • SLAVICA ANTIC

    13. januar 2017 | 23:37

    Nije vazno da li je neko hteo ili nije hteo da uzme jednog mladog igraca ,nego je vazno to sto nam odose svi mladi i talentovani ljudi iz zemlje.A on ce sigurno vise zaradjivati kao mlad decak od naseg hirurga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA