Gatlin istrčao drugi rezultat sezone na sto metara

"Mnogi kažu da je ovo moj veliki povratak, ali moj cilj je da se nađem na podijumu u Londonu i ispunim snove"

  • 0

Olimpijski šampion iz 2004. i svetski iz 2005. Džastin Gatlin istrčao je sto metara za 9.80, što je drugo najbolje vreme sezone, na izbornom takmičenju za američku reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Londonu. To je ujedno njegov lični rekord, pošto mu je prethodni najbolji rezultat bio 9.85.

- Mnogi kažu da je ovo moj veliki povratak, ali  moj cilj je da se nađem na podijumu u Londonu i ispunim snove - rekao je 30-godišnji atletičar koji je 2006. bio kažnjen sa osam godina suspenzije, koja je kasnije ipak smanjena na četiri, zbog upotrebe dopinga.

Drugo mesto u trci pripalo je američkom rekorderu i drugom najbržem čoveku svih vremena Tajsonu Geju u vremenu 9.86, dok je mesto u Timu SAD u Londonu izborio i Rajan Bejli istrčavši 9.93.

Jedan od favorita Darvis Paton zauzeo je tek peto mesto iako je i on istrčao lični rekord sezone 9.96, dok je svetski vicešampion i bronzani iz Pekinga Volter Diks završio kao poslednji u vrmenu 10.95 jer je na pola staze osetio jak bol u nozi i neizvesno je da li će učestvovati u kvalifikacijama na 200 metara.

Američko izborno takmičenje održava se u Judžinu u Oregonu, a ovo je drugi značajan rezultat koji je postignut, pošto je prvog dana oboren 11 godina star svetski rekord u desetoboju.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA