Federer poslao opasnu poruku Novaku i Mariju: Želim još titula i da budem opet broj 1!

Voleo bih da ponovo budem broj 1, ali bilo šta sem toga mi nije previše interesantno, rekao je Švajcarac

  • 14
Foto: Guliver/Scott Barbour - Pool/Getty Images Foto: Guliver/Scott Barbour - Pool/Getty Images

Švajcarski teniser Rodžer Federer ponovo igra u velikom stilu, nakon višemesečne pauze. Posle osvajanja titule na Gren slemu Australijan open, nekadašnji broj jedan je u finalu Mastersa u Indijan Velsu.

On je istakao da se dobro oseća i da želi ponovo da bude prvi na svetu, ali i da osvaja Gren slem titule. Niko nije očekivao da će se Federer u 36. godini vratiti u punom sjaju, ali očigledno da mu je pauza prijala.

- Pošto ne igram toliko mnogo, biće mi potreban verovatno još jedan Grend slem kako bih uspeo da se vratim na prvo mesto.

- Osvojio sam jedan ove sezone, što znači da postoji mogućnost, a i ponovo igram dobro na ovom turniru, ne samo na nekom od četiri najveća turnira. Grend slemovi donose veliki broj bodova i na njima mogu najviše da napredujem - rekao je Federer.

On je istakao da ne želi da razmišlja o plasmanu, ukoliko to nije prva pozicija.

- Jedan verovatno neće biti dovoljan jer će oni podići nivo igre. Ponovo će osvajati turnire. To što sam ja u finalu Indijan Velsa, a Endi ne igra u Majamiju, dok je Novak pod znakom pitanja, ne menja ništa u rasporedu turnira.

- Voleo bih da ponovo budem broj 1, ali bilo šta sem toga mi nije previše interesantno. Zato mi plasman ne predstavlja prioritet u ovom trenutku. Važno mi je da budem zdrav, uživam u turnirima koje igram i pokušavam da ih osvojim-dodao je Federer.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetlana

    19. mart 2017 | 17:33

    PA BICES -PRVI-PA ZAR NE VIDIŠ DA SVI RADE NA TOME ,NEVIDJENO, ŠTA ZNACI NIKEa I ATP-a.

  • Ju

    19. mart 2017 | 17:57

    On je poruku poslao Mareju a ne Djokovicu,Djokovic nije prvi i nema sta da se plasi od Federera. Nolu je dobro da bude i trecu...

  • Putin R.S

    19. mart 2017 | 15:40

    Ja te covece mrzim i ne mogu ocima da te vidim, ali ti odajem priznanje i naklon do zemlje za tvoj trud i zalaganje, pozrtvovanje, i GLAD za trofejima. Ti si pravi sampion i pokazatelj koliki si sportista. Svaka ti cast i mislim da ces ponovo biti broj jedan. Tako se to radi, a ovi pasuljari imaju svo pravo da te se plase.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA