U Gruziji nisu zaboravili tim Crvene zvezde koji je bio najbliži ulasku u Ligu šampiona (VIDEO)

Bilo je to 2000. godine u kvalifikacijama za LŠ

  • 0

Tokom boravka u Tbilisiju, povodom meča između fudbalskih reprezentacija Gruzije i Srbije, Telegraf je razgovarao sa tamošnjim novinarom Tengizom Pačkorijom i o Crvenoj zvezdi.

Tačnije, o meču koji su crveno-beli igrali 2009. godine protiv Dinama iz Tbilisija. Zvezda je prvi meč u gostima izgubila 2:0, dok je u revanšu viđen onaj neverovatan preokret i gol Dejana Lekića za 5:2.

>>> On je pravi napadač za Crvenu zvezdu: Na 19 mečeva dao je 13 golova i košta pola miliona (VIDEO)

Dvojica mlađih novinara koji su prevodili Pačkoriji sa engleskog na gruzijski nisu bili srećni zbog pitanja i samo su zakolutali očima, dok je naš sagovornik dao neočekivan odgovor.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Naravno da se sećam tog meča između Dinama i Zvezde, ali se isto tako sećam kada je vaš tim igrao protiv Torpeda iz Kutaisija. Bila je to dobra ekipa koliko se sećam, a vaš sadašnji selektor je bio trener - rekao je Pačkorija, dok je u društvu novinara Telegrafa posmatrao trening Orlova.

>>> PET stvari o kojima se priča posle pobede Srbije nad Gruzijom!

Bilo je to 2000. godine kada je Zvezda u prvom meču slavila rezultatom 4:0, dok je naš tim u revanšu izgubio sa 2:0.

Golove u Beogradu postigli su Drulić (dva puta), Bošković i Pjanović. Muslin je bio trener, a meč je obeležila i žestoka tuča na severnoj tribini.

Potom su crveno-beli igrali 0:0 sa Dinamom iz Kijeva u Ukrajini, imali 1:0 u Beogradu, ali pred kraj prvog poluvremena su primil gol i nisu prošli u grupnu fazu - 1:1.

Taj tim Zvezde svakako je bio najbliži ulasku u Ligu šampiona,a  u nastavku sezone crveno-beli su izbacili Lester i potom ispali od Selte.

Daljinac baner

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA