Kolašinac se oporavlja od operacije i gleda ka Londonu: Vreme je da stignem najbolje bacače, već sad bacaju velike daljine

- Ja se iskreno nadam da ću uspeti da se spremim za Svetsko prvenstvo i daću svoj maksimum da u tome uspem - poručio je naš atletičar

  • 3
Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Naš najbolji bacač kugle Asmir Kolašinac, operisan je neposredno posle dvoranskog Evropskog atletskog prvenstva u Beogradu. Uprkos savetima lekara da ne takmiči na EP on je odlučio da ne razočara beogradsku publiku i da se ipak pojavi.

Nažalost, bol u nozi ga je sprečio da dodje do finala i borbe za njegovo četvrto evropsko odličje.

- Za sada sve ide kako treba. Prošlo je skoro dva meseca od operacije tako da se nadam da ću uskoro moći da pojačam tempo. Ja sam već nakon dve nedelje krenuo sa laganim trčanjem i laganim oporavkom. Taj oporavak trajaće bar još mesec dana i do tad ne smem da pojačam tempo treninga, dok rana dobro ne zaraste - kaže Kolašinac, nakon posete lekara.

Svetsko prvenstvo u Londonu koje se održava početkom avgusta je sve bliže, a njegovi konkurenti već sada bacaju kuglu više od 21.50 metara.

- Ja se iskreno nadam da ću uspeti da se spremim za Svetsko prvenstvo i daću svoj maksimum da u tome uspem, ali pre svega moram biti oprezan. Pre jula neću moći da takmičim, tako da prvi deo sezone preskačem. Najbolji bacači sveta već sad bacaju velike daljine, vreme je da ih stignem - poručio je Kolašinac.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA