Jedini si šampion kog nisu mogli da kupe, naš najbolji neprijatelju: Pismo Totiju od navijača Lacija ganulo je svet!

Ovakve reči, zaista, mogu da dođu samo iz najiskrenijeg poštovanja

  • 6

Malo je onih koji su mogli da se klade da će navijači Lacija prirediti takav oproštaj od legende Rome.

"Lacijali" su ovog vikenda istakli transparent sa porukom za Frančeska Totija, ikone njihovog ljutog gradskog rivala, koji završava svoju dugogodišnju karijeru na Olimpiku.

"Životni neprijatelji pozdravljaju Frančeska Totija", pisalo je na transparentu.

Tu se ipak navijači Lacija nisu zaustavili, nego su se od "Princa Rima" oprostili specijalnim proglasom.

Bio je 6. mart 1994, kad smo se prvi put sreli. Ušao si umesto Đovanija Pjakentinija i iznudio penal koji je Đuzepe Đanini promašio. Bio si tako mlad, a znao si kako da predstavljaš istoriju svog kluba, na fantastičan način. Istoriju penala i propuštenih šansi. Od tog trenutka, rušio si rekord za rekordom, stadioni u Italiji su ti otpozdravljali, a ti si mislio o majicama i reklamama San Rema (tako ih je Toti nekad provocirao, prim.aut).

Za to vreme Lacio je osvojio Skudeto, Kup pobednika kupova, Superkup Evrope, četiri Kupa Italije i tri Superkupa Italije. Koliko trofeja si mogao da osvojiš da si igrao za Real Madrid, nikad nećemo saznati. Ti si jedini šampion kog nisu mogli da kupe.

Bez tebe su morali da se zadovolje sa četiri pehara Svetskog klupskog prvenstva, pet Liga šampiona, tri Superkupa Evrope, sedam titula u Španiji, tri Kupa kralja i šest Superkupova. Ne mnogo za igrača takvog talenta kao što si ti.

U svakom slučaju, a pogotovo u ovo vreme, postigao si cilj koji zaslužuje poštovanje. Poštovanje koje nisi dobio ni od svog kluba, ni od svojih navijača. Zbog toga nam je, iskreno rečeno, žao. Mi nikad ne bismo dozvolili da našeg igrača neko tretira kao što tretiraju tebe. Nikad ne bismo ćutke posmatrali da ti rade ovo što ti rade.

Niko te ne brani sad, pa ne možemo ni mi. Nećemo te mrzeti bez obzira na šale koje si zbijao na naš račun. Bilo, prošlo. U Rimu smo, znamo kako stvari ovde funkcionišu.

U svakom slučaju, zaslužio si da ti stisnemo ruku, kao protivniku koji, posle svih ovih godina, napušta teren, kao naš "najbolji neprijatelj," završili su navijači Lacija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA