Gudurić je u mlađim kategorijama bio u Partizanu: Otišao je zbog trenera koji ga je nazvao ''indijancem''

Jedan od najtalentovanijih igrača Zvezde bio je u taboru najvećeg rivala u mlađim kategorijama

  • 13

Marko Gudurić je poslednje dve sezone jedan od najboljih igrača Zvezde, a sjajne partije je pružao i na evroligaškom nivou, zbog čega je proglašen trećim najtalentovanijim igračem Evrolige.

On je posebno motivisan u dresu Zvezde kada igra protiv Partizana, u nekoliko navrata je pogađao trojke sa zvukom sirene za pobedu, a svojim koševima je u finalu Kupa ove godine takođe prelomio večiti derbi. Očigledno da to nije slučajnost da baš protiv crno-belih igra tako dobro, jer ima poseban motiv.

>>> Minut noćne more Veličkovića: Prvo mu Gudurić izlomio kolena, pa mu Jović proturio loptu kroz noge za brutalno kucanje! (VIDEO)

Naime, malo kome je poznato da je Gudurić dve godine bio u Humskoj, nakon što su ga crno-beli kao talentovano dete doveli iz Priboja u Beograd.

O tome je u opširnom intervjuu za Mondo pričao Zoran Stevanovć, direktor mlađih kategorija Partizana, koji je otkrio i razlog zbog čega je jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša napustio crno-bele.

- Mnogo je dečaka prošlo kroz Partizan, koji nisu dobili šansu, ali i onih koji nisu imali strpljenja. Sada svi pričaju o Marku Guduriću. Pa, Gudurića smo mi doveli iz Priboja u Beograd! Bio je dve godine u Partizanu, dva puta na pripremama na Jahorini, odigrao jednu sezonu.

- Onda je otišao jer je njegovom ocu zasmetalo što je trener rekao momku da je indijanac. Došla su nova vremena i mora da se pažljivo komunicira i sa mladim igračima i sa njihovim roditeljima. Moraš da vodiš računa da se ne naljute - otkrio je Stevanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    7. jun 2017 | 08:40

    Vidi decko ima talenat ali osim šuta ostalo je prosjek ,to u kvalitetnoj ekipi može da prodje ali napolje kad ode teško...sad odigra jednu ili dvije utakmice pa ga 6-7 nema nigdje...napolju je gotov ako tako bude igrao to velike ekipe ne trpe

  • Cune Bgd

    7. jun 2017 | 09:33

    Velika većina trenera koji rade sa mladim kategorijama su priučeni Indijancii. To se posebno vidi u fudbalu gde treneri nemaju veze ni sa pedagogijom ni sa dečijom psihologijom. Uzimaju pare od samozvanih menadžera kao bi gurali određenu decu Zato nam je fudbal tu gde jeste a i ostali sportovi nisu daleko

  • Dejan BL

    7. jun 2017 | 09:06

    I šta je trener pogrešno rekao???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA