≫ 

Mladi atletičar se izvinio Tatjani Mirković za incident na naplatnoj rampi: Niti sam huligan, niti sam razbojnik (VIDEO)

- Izvinjavam se gospođi Tatjani na svemu što se dogodilo, ona nije ni za šta kriva - poručio je perspektivni atletičar Marko Jevremović

  • 38

Burne reakcije izazvao je incident koji se desio u nedelju na naplatnoj rampi u Vrčinu, a koji je objavila naša atletičarka Tatjana Mirković.

Na snimku se vide dve muške osobe koje su napale automobil u kom je bila Mirković na suvozačevom, a njen muž Bojan na vozačevom mestu. Ispostavilo se da je jedna od osoba na snimku bio Tatjanin kolega, atletičar Marko Jevremović, inače državni šampion na 400 metara, a druga njegov otac.

Tatjana je u opisu snimka i kasnijoj izjavi njih nazvala razbojnicima, a tek kasnije je saznala da se radi o atletičaru Partizana, koji se takođe vraćao sa prvenstva Srbije održanim u Kruševcu. Mirković je osvojila prvo mesto  u bacanju koplja.

- Ovom prilikom se izvinjavam Tatjani Mirković. Niti sam huligan, niti sam razbojnik. Maturirao sam nedavno i nastavljam sa IT studijama, dva puta dnevno treniram i učestvujem u humanitarnim akcijama - rekao je Marko u izjavi za Telegraf.

- Izvinjavam se gospođi Tatjani na svemu što se dogodilo, ona nije ni za šta kriva. Samo smatram da je trebalo da reaguje na svog supruga kad je počeo bahato da se ponaša u vožnji. Poštujem gospođu Tatjanu kao stariju ženu i kao sportistu i gledam je kao uzor, kao i svakog našeg vrhunskog atletičara. I ja sam u seniorskoj konkurenciji, tako da smo na neki način kolege. Velika je slučajnost što su njih dvoje u pitanju, a mogao je da bude bilo ko.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On ni na koji način ne želi da opravda ponašanje, ali ističe da je bio isprovociran nizom nekorektnosti u vožnji supruga naše atletičarke.

Kako je rekao, sve je krenulo na oko sto kilometara od Beograda, kada je Marko kao vozač pretekao automobil Mirkovića na autoputu, koji je posle 50-ak kilometara obišao njega, a pred naplatnom rampom došlo je do problema.

- Saobraćaj je bio usporeniji pet kilometara pred rampom. On je bio iza autobusa u desnoj traci, i bez migavaca prelazi odmah ispred mene u brzoj traci. Vozio je istom brzinom kao i autobus, zato  i vozač iza mene blica, jer verovatno ne vidi da imam auto ispred sebe. Prvo sam migavcem hteo da skrenem pažnju Mirkoviću, a kako nije bilo reakcije, i ja sam blicao. U tom trenutku, Tatjanin suprug namerno počinje da koči u levoj traci i automatski ugrožava bezbednost svih. Kad je odlučio da se pomeri u desnu traku, dodao sam gas a on mi je pokazao srednji prst - rekao je Jevremović, i nastavio:

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Vratio sam se potom u desnu traku da bih propustio auto iza mene, i kako sam se našao ispred Tatjaninog supruga, sve vreme mi je blicao, bez razloga. Dao sam gas  i prestrojio se u levu traku i udaljio se. Kako smo se približili naplatnoj rampi, oborio sam svoju brzinu na 60 km/h, i u retrovizoru video Tatjaninog muža kako mi se približava velikom brzinom i opet blica, na jako malom odstojanju. Opet sam dao migavac i prestrojio se u levu traku da bih izbegao konflikt. On je dao gas i krenuo je s namerom da me udari. U jednom trenutku je krenuo desno, verovatno sa namerom da me isprovocira da skrenem u zaustavnu traku i udarim u bankinu. Zakočio sam naglo i mahinalno skrenuo desno, obišao sam automobil i on je opet krenuo desno ka meni u nameri da me udari. Opet sam naglo zakočio, a on je otišao nekoliko naplatnih mesta dalje.

Kako tvrdi, Markov otac je otišao do automobila Mirkovića, i nedugo potom kreće siutacija sa snimka.

- Stali smo, i otac mi je rekao da će otići da ga pita zašto to radi i ugrožava nam bezbednost. Ostao sam da sedim u kolima, a kada sam video da je Tatjanin suprug krenuo kolima da udari mog oca u tom trenutku sam i ja izašao sa namerom da smirim, tad je več poceo snimak, i vidi se kako prilazim svom ocu i i povlačim ga nazad, nakon čega on polako odlazi od kola. Tatjanin suprug snima telefonom i drži srednji prst ispred kamere i psuje. Kada sam to video, udario sam u retrovizor i krenuo nazad. A Tatjanin suprug snima mobilnim telefon i drži srednji prst iza kamere i psuje. Kada sam to video udaram mu levi retrovizor i on kreće unazad. Dok je vozio unazad pokazuje nam srednji prst, u tom trenutku je moj otac potrčao premu njemu. Vidi se u jednom trenutku kako moj otac ponovo odlazi i kreće prema našim kolima. a Tatjanin suprug kreće opet kolima da udari mog oca, a potom i mene. Tad smo dotrčali i udarili suvozačev retrovizor.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Jevremoviću je žao što za sve ovo nema dokaze, a zajedno sa ocem treba da da izjavu u policiji.

- Naše ponašanje nije za primer, isto tako ni njegova vožnja i ponašanje nije bezbedno. Nažalost ja za to nemam dokaza, ali razmislite da li bi iko bio u stanju da ovoliko bude iznerviran i iziritiran iz čista mira. Uostalom, kome bih prijavio da sam sleteo sa puta i da je on prouzrokovao to svojom namernom i nebezbednom vožnjom - rekao je Marko, koji je u kolima na zadnjem sedištu vozio i svoju baku.

Jevremović je pre dve godine bio član juniorske reprezentacije Srbije, a od prošle seniorske. Prvak je Srbije i Balkana u juniorskoj konkurenciji na 400 metara, a proglašen je najboljim juniorskim atletičaren Grada Beograda za 2016. hodinu. Četvorostruki je prvak države u dvorani za 2017. godinu, i osvajač bronazne medalje sa seniorske Balkanijade u štafeti 4x400m.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sreten

    12. jun 2017 | 15:46

    Pa što neispričasmo priču celu nego samo njihovo ponašanje a ona dobrica. Ovde sigurno moraju da odgovaraju i jedni i drugi

  • KDZ

    12. jun 2017 | 15:38

    Ja mu vjerujem

  • 12. jun 2017 | 18:33

    Zato sam ja lepo sacekao da cujem i drugu stranu. Gde ste misevi koji ste osuđivali ovu dvojicu ljudi? E sad zamislite da ste vi u autu sa zenom i decom i da je sve ovo sto je decko rekao istina..... E sad sudite....!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA