≫ 

Srbin pravi tim za Formulu 1!

Da li će biznismen i inžinjer Zoran Stefanović uspeti iz četvrtog pokušaja da napravi tim za najbrži karavan na svetu

  • 3

Srpski inžinjer i biznismen Zoran Stefanović pokušaće ponovo da napravi svoj tim za Formulu 1.

>>>Prvi na početku, prvi i na kraju: Botas osvojio Austriju!

Sudeći po Autosportu Stefanović pokušava da u Parmi stvori uslove za ekipu koja bi se priključila najbržem putujućem cirkusu.

Prvi put je pokušao 2009. godine kada njegov tim Stefan GP nije uspeo da prođe. Ovoga puta za razliku od ranije nije svoj štab bazirao u Britaniji već u Italiji gde se nalaze štabovi Ferarija i Toro Rosa.

Sedište tima je u Parmi koja se nalazi veoma blizu poznatih autodromova popu Modebe ( dom Ferarija, Maseratija i Panjanija), zatim Bolonje (Dukati i Lambordžini), Faneca ( Skuderia i Toror Roso)

Stefanović je nedavno otputovao u Austriju gde se susreo sa sportskim direktorom F1 Rosom Braunom, tokom Gran Prija i prikazao mu plan od 12 meseci za stvaranje tima. Ipak, najveći problem će biti da li će FIA prohvatiti novi tim u karavanu.

Žan Tod je otvorio proceduru prijema, ali niko ne veruje da će Stefanović dobiti zeleno svetlo da priključi svoj tim Formuli 1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prokuplje

    10. jul 2017 | 16:43

    Plaše se da i tu ne budemo najbolji!!!

  • Nemanja

    10. jul 2017 | 18:02

    Posto je nasa auto industrija poznata kroz istoriju... ajde ne lupetaj. U svemu li smo "najbolji" zato smo i tu gde smo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA