FANTOM SA MARAKANE: Deset godina ima ugovor sa Zvezdom, nije odigrao nijedan meč

Jedini nastup na "Marakani" Igor Mijović imao pre dve godine u dresu Mladog radnika gde je bio na pozajmici. Zenga mu pružio šansu na pripremnim utakmicama, ali se ubrzo pokajao

  • 2

Fudbaler Igor Mijović već devet godina ima ugovor sa Crvenom zvezdom a za sve to vreme nije odigrao nijedan meč za "crveno-bele". Mijović, koji je sin blagajnika našeg najtrofejnijeg kluba, čitavu karijeru je proveo na pozajmicama. Portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski potvrdio je da je Mijović pod ugovorom s klubom.

- Igor Mijović je fudbaler Crvene zvezde koji je pod ugovorom sa klubom do leta 2013. godine. Trenutno nastupa za Hajduk kao pozajmljen igrač - potvrdio je Nikolovski.

Nije poznato kolika su Mijovićeva primanja u klubu, ali prosek na "Marakani" je oko 3.000 evra mesečno. To znači da je Mijović od Zvezde dosad naplatio oko 300.000 evra.

Prvi profesionalni ugovor sa "crveno-belima" potpisao je 2003, ali pošto je odmah bilo jasno da nije "vunderkind", prosleđen je na pozajmicu u Hajduk sa Liona, Obilić i Sremsku Mitrovicu.

Saigrači u Zvezdi prozvali su ga Fantom, pošto se pojavljivao po nekoliko dana na početku priprema a onda misteriozno nestajao. Bivši trener Valter Zenga mu je čak ukazao šansu na nekoliko pripremnih utakmica, ali se brzo pokajao.

Nalazio se neko vreme u drugom timu Zvezde, a jednom je čak i istrčao na travnjak našeg najvećeg stadiona. Taj vrhunac karijere dočekao je u aprilu 2010. godine kad je kao pozajmljen igrač nastupio za Mladi radnik pred više od 12.000 gledalaca protiv svog matičnog kluba.

Mijović je inače poznat kao veliki zavodnik. Zahvaljujući novcu koji dobija od Zvezde i statusu profesionalnog fudbalera često je viđan u društvu poznatih gradskih lepotica, a najviše je ostao upamćen kao jedan od udvarača Nataše Bekvalac i romantičnom potezu, kada je na otvaranju jednog beogradskog kluba poklonio tek "friškoj" raspuštenici 101 ružu.

Trenutno nastupa za Hajduk sa Liona. Saigrači iz redova "golubova" opisuju ga kao "tankog" igrača, koji je tu zbog "porodične podrške" a uz to i neredovno dolazi na treninge. Trenirao ili ne trenirao, igrao ili odmarao, njemu sa "Marakane" stiže plata do kraja juna 2013. Tada će Igor da proslavi - desetogodišnjicu ugovora sa Zvezdom!

(Telegraf.rs, izvor: Sport26)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bobolino

    2. avgust 2012 | 14:03

    ..i jos jednom glasno,kao nikad do sada : UPRAVA NAPOLJE, LUKICU ODLAZI !!!

  • Циганин је био и мој стари...

    4. avgust 2012 | 22:17

    Да нисам љути Звездаш до коске, написао бих да сте ме поштено насмејали. Реално и јесте... али сам само пет секунди касније кренуо да - плачем. Ееееехххх, моја Звездо... А могао сам без тебе и све ове секирације која никако да престане већ неких десетак годиница, па и дуже. Не знам. Тек, чуо сам како неки кажу да се може и без тебе.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA