DUDAŠ U BOLNICI: Zbog napada migrene odustao od trke na 400m!

Srpski desetobojac se zbog zdravstvenih problema povukao iz takmičenja, u kom je u četiri discipline ostvario rezultat od 3.306 bodova

  • 0

Srpski atletičar Mihail Dudaš nije se pojavio na startu trke na 400 metara u nastavku takmičenja desetobojaca na Olimpijskim igrama zbog jakog napada migrene i odvežen je u bolnicu.

Kako su komentatori RTS saznali od ljudi iz Atletskog saveta, on se posle ukazane pomoći oseća dobro. Dudaševo takmičenje na Igrama u Londonu je gotovo, a on je treći desetobojac koji je u toku dana odustao zbog povrede.

Srpski desetobojac se nalazio na desetom mestu posle četiri discipline na OI u Londonu sa 3.306 bodova.

Najpre je istrčao najkraću disciplinu u vremenu 10.90, što je za samo devet stotinki sporije od vremena koje je ostvario kad je oborio nacionalni rekord, a zatim je u skoku udalj došao do 7.54, nadmašivši za 13 cm rezultat iz Daegua prošle godine. U trećoj seriji Mihail je bacio kuglu 13.76, što mu je najbolji rezultat sezone.

Vođstvo je već na startu takmičenja preuzeo aktuelni svetski rekorder Ešton Iton koji je bio najbrži na 100 metara vremenom 10.35 za šta je dobio 1011 bodova, a zatim je skočio 8.03 metra i učvrstio prvo mesto. Itonov najbolji rezultat u skoku udalj inače je 8.23 što bi mu bilo dovoljno za srebro u Londonu, koje je pripalo Australijancu Votu sa 8.16

U skoku u vis, srpski desetobojac preskočio je 1.96m, a sva tri puta je rušio lestvicu na 1.99. Dudaš nije uspeo da nadmaši najbolji rezultat sezone (1,99) ni lični rekord od 2,04 metra. U ovoj disciplini je zaradio 767 bodova, što čini ukupan rezultat od 3.306 bodova, četvrto mesto u B grupi i 10. u generalnom plasmanu.

U četvrtak su na progrmu trka na 110 metara prepone, bacanje diska, skok motkom, bacanje koplja i trka na 1.500 metara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA