≫ 

Ovo je klasik koji se čekao: Srbija ide na Hrvatsku u polufinalu Evropskog prvenstva!

"Kockasti" savladali Crnogorce u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Barseloni, sledi meč sa našim Delfinima

  • 25

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske pobedila je Crnu Goru 9:7 (1:2, 1:2, 4:2, 3:1) u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Barseloni, a u narednoj rundi čeka je najveći mogući izazov - selekcija Srbije, trostruki uzastopni šampion Evrope!

Ekipa selektora Ivice Tucka do pobede je stigla nakon preokreta, izdigla se posle vođstva Crne Gore od 4:2 na poluvremenu, a onda zadala rivalu najjači udarac serijom 3:0 u odlučujućem delu meča.

Srbija je, da podsetimo, polufinale izborila sigurnom pobedom nad Mađarima 8:5.

Duel Srbije i Hrvatske na programu je u četvrtak.

UNIQA je zvanično osiguranje naše najtrofejnije generacija sportista ikada, koja se u Barseloni bori za četvrtu uzastopnu titulu evropskih šampiona. 

Crna Gora je, kao što je već rečeno, bolje odigrala prve dve deonice, stekla lepu prednost golovima Ivovića, Spajića, Petkovića i Janovića, ali u nastavku meča nije ponovila isto izdanje, a Hrvati su odigrali daleko bolje i efikasnije.

Preokret je mogao da se nasluti kada je Fatović doneo prvi egal na meču (5:5), a definitivno je bilo jasno na čijoj je strani i psihološka prednost, kada je Lončar, na startu poslednje deonice, pogodio za prvo vođstvo Hrvata - 7:6.

Bio je to početak ključne serije Barakuda od 3:0 (golovima se nadovezali Joković i Bušlje), i početak kraja Crnogoraca, koji u nastavku nisu uspeli da se povrate.

Imali su, doduše, na 9:7 dve-tri prilike da režiraju neizvesnu završnicu, međutim Ivović, Janović i ostatak ekipe nisu bili precizni u momentima kada se lomila utakmica.

Podsetimo i to da su Srbija i Hrvatska poslednji meč odigrale 7. aprila u polufinalu Evropa kupa u Rijeci kada je naš rival odneo pobedu od 8:7.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Haha

    24. jul 2018 | 19:54

    Kad ih posaljemo kuci,neka opet pozovu Tompsona,Modrica i Dalica kao specijalne goste.

  • Dovlica

    24. jul 2018 | 19:52

    Organizujte tupsona da vam peva kad otplivate kuci

  • Aleksandar

    24. jul 2018 | 22:42

    Pa vas cekamo kockasto-crni!Na Mundijalu u Rusiji nosili ste crne dresove i time propagirali ustastvo i to ste sami priznali!Na doceku vam je pevao najveci ustasa Tompson koji mora da smisli pesmu za Hrvatsku kada ih posaljemo kuci u vaterpolu,kosarci i jos nekim sportovima!Srbija je cekala da Hrvatska pobedi Crnogorce pa da mi "oderemo" Hrvate!Radovali ste se zbog fudbala a sada vas ceka plakanje jer slede sportovi u kojima vas razbijamo vec godinama!Ja ne znam kada je Hrvatska pobedila Srbiju u kosarci!U nekim sportovima u kojima Srbija dominira u svetu Hrvatska ne postoji a to su muska i zenska odbojka,streljastvo,atletika,tekwondo i jos mnogo toga!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA