ZVEZDA - BORDO: Francuski izazov za početak nove ere (21.00 TV)

Usred potresa koji drmaju klub "crveno-beli" moraju da se izdignu iznad problema i nadmaše sebe ako žele da nastave evropsku odiseju

  • 0

Fudbaleri Crvene zvezde ugostiće večeras francuski Bordo u prvom meču plej ofa kvalifikacija za Ligu Evrope. Kad god "crveno-beli" igraju protiv Francuza, navijači se sete Barija 1991. i pobede nad Marsejom u finalu Kupa šampiona, što je ujedno bio i prvi susret Zvezde sa nekom francuskom ekipom u evropskim kupovima.

U ovih 21 godinu mnogo toga se promenilo i francuski klubovi postali su skoro nesavladiva prepreka za srpske, u šta se i Zvezda uverila prošle sezone u dvomeču sa Renom kada je ubedljivo eliminisana 1:2 i 0:4.

Najnoviji potresi na "Marakani", odlazak trenera Prosinečkog i povratak Aleksandra Jankovića, odlazak Brazilca Evandra zbog neisplaćenih dugovanja, kao i odlasci Borhe i Tošića nešto ranije, najavljivani odlazak predsenika Lukića, mogu da imaju i pozitivan i negativan efekat na naš najpopularniji klub, a kako se Zvezda nosi sa izazovom videćemo večeras od 21 sat.

Trener Aleksandar Janković ne prihvata ulogu autsajdera iako nije mogao ni da zamisli teži start u svom drugom mandatu na klupi Crvene zvezde.

- Zvezda ne može da bude totalni autsajder, ima obavezu i status koji u Evropi nemaju mnogi klubovi. Za Francuze Zvezda je evropski šampion, vrlo dobro znaju zbog čega, pa imaju sigurno respekt - izjavio je Janković, aludirajući na pobedu Zvezde nad Marsejom. - Ne verujem da postoji čovek koji će da potceni Zvezdu. Drugo je pitanje da li je Bordo u ovom trenutku jači. Da se ne lažemo, fizički su snažniji i u takmičarskom su ritmu. Mi ćemo se truditi da nametnemo tip igre u kojem možemo bolje da se snađemo.

Mladi stručnjak vodiće "crveno-bele" treći put u evropskim takmičenjima, u prva dva meča zabeležio je poraze protiv Boltona 0:1 i Brage 0:2, pa je prilika da se svi uverimo u istinitost narodne poslovice "treća - sreća". Janković bi bio zadovoljan svakom pobedom bez primljenog gola.

- Evropa je pokazala da je svaka pobeda bez primljenog gola dobar rezultat. Važno je i kako se odigra, bio bih zadovoljan ako igrači budu zadovoljni onim što su pružili tokom 90 minuta - pojasnio je Janković.

Trener Bordoa, Fransis Žilo iznenadio je izjavom da njegova ekipa može sebi da dozvoli i poraz.

- Možemo i da izgubimo. Naravno, to je prihvatljivo ukoliko u revanšu ostavrimo ubedljiviju pobedu. Imamo samopozdanje, dobro smo završili prethodnu i odlično počeli ovu sezonu. Zvezdu smo snimili pod komandom Prosinečkog, pa nam je problem promena njihovog trenera - rekao je Žilo.

CRVENA ZVEZDA  - BORDO 21.00 (TV Prva)

Stadion: Crvene zvezde. Kapacitet: 55.538. Sudija: Alberto Undiano Maljenko (Španija)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Bajković - Mikić, Maksimović, Jovanović, Mladenović - Mijailović, Milivojević - Dimitrijević, Vešović, Lazović - Milunović.

BORDO (4-2-3-1): Karaso - Marijano, Planus, Sijani, Tremulinas - Sane, Plašil - Save, Obranijak, Ben Kalfalah - Gufran.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA