I TODORIĆ SE OGLASIO: Ristoviću, ti si Grobar! Čekao si karte za Evroligu!

- Pristao je Partizan da igra i Jadransku ligu, da sude strane sudije, da se domaće žrebaju a ne delegiraju, da FMP postane Zvezda... Šta vam još treba, gospodo? Ostavite nas na miru - stoji, između ostalog, u obraćanju sportskog direktora "crno-belih"

  • 2

Rat se nastavlja i pitanje je do kada će trajati. Posle današnjeg saopštenja Partizana, tačnije Duška Vujoševića, pa odgovora Nebojše Čovića, rat se proširi na još ljudi.

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić pismenim putem je odgovorio na sve strelice upućene od direktora Crvene zvezde Diva Davora Ristovića, kojeg je nazvao "navijačem Partizana".

- Poslednjih nedelja, pojedinci iz Železnika nas neprekidno prozivaju, ne bi li pokrili svoje finansijske rabote. Počelo je još proletos, kad su u priču o vraćanju dugova zamrznute Zvezde počeli da ubacuju i Partizan, pominjuću arbitre, i slične radnje iz političkog miljea, kojima bar ja nisam toliko vičan, jer se nisam bavio politikom, niti bio član partija, kao sadašnji, bivši i budući čelnici i članovi uprava, različitih "Zvezda".

- Sa verbalnog, prešli su na bukvalno pluvanje u Železniku, ali pošto nismo oboleli od virusa koji se prenose kapljičnim putem, vratili su se prvobitnoj formi "pluvanja".

Pošto u Srbiji, ako ćutite, tri puta izgovorena laž postaje istina, a ljudima kratkog sećanja, navijački ostrašćenima možete lako manipulisati, morate se, nažalost, spustiti toliko nisko i replicirati da ne bi ispalo da sam ja napravio dug od 16 milona, založio grb, odneo koševe sa Kalemegdana, ostavio ekipu bez vode ili zavoja, bez Jadranske lige.

Možda sam i ja odveo Zvezdu i Zvezdu Beograd u Jadransku ligu, obezvredio našu ligu i Kup, ili sredio uz pomoć države i sudija da pet puta budemo najbolji u regionu, igramo toliko puta Top 16 i plej-of Evrolige, pa odemo i na F-4, meni tek četvrti, zahvaljujući kladionici preko koje sam zaradio 44 trofeja u svojoj skromnoj karijeri.

- Gospodin Ristović, koji je kao veliki navijač Partizana, satima umeo da čeka ispred vrata kluba ili telefonski zove za ulaznicu utakmica Evrolige, na kojima je bodrio naš tim, zna koliko je bogatije i jače velikane pobeđivao Partizan, pa ne bih komentarisao pojmove straha i nervoze, jer znam da se nije lako dokazati gazdi, takođe nekadašnjem pioniru Partizana. To što za njih nije bilo mesta u Humskoj, nije razlog da svoju frustraciju iskaljuju svakodnevno kroz medije, ili kao u četvrtoj utakmici plej-ofa u Železniku, gde su se pokazali u pravom svetlu.

- Na kraju, kada već moram toliko da uđem u blato, posle četiri poklonjena evropska trofeja, pet regionalnih, da ne nabrajam sve kupove i prvenstva svih bivših i sadašnjih zemalja, da odgovorim nekadašnjem našem pristalici, tačnije, da ga priupitam za naše mlade igrače koje je pominjao, pošto je kao naš verni fan dobro upućen u dešavanja u voljenom mu klubu, zbog čega su mnogi od njih bežali iz Železnika glavom bez obzira i to baš u Partizan?

Kakvo mišljenje imaju o njegovom nalogodavcu, koji se preko njega oglasio, kako su i na koji način potpisivali ugovore, zašto su im roditelji toliko kivni, zašto se pominju mešetarenja, falisfikati, ucene..? Nemojte samo opet priču o otimanju, ili možda kidnapovnju, jer su svi ti momci hrlili u Partizan ne bi li dobili priliku i izrasli u asove poput Kićanovića, Dalipagića, Danilovića, Divca, Đorđevića, Paspalja, Berića, Drobnjaka, Tomaševića, Rebrače, Vujanića, Krstića, Pekovića, Veličkovića, Marića... uz izvinjenje još tolikom broju onih koje ne stignem da pomenem, sa evropskim ili NBA karijarama. Ili stranci poput Veselog ili Mekejleba... A nacinalna prvenstva su osvojili naši i juniori i kadeti.

- Želim i da se izvinim navijačima Partizana, što poslednjih nedelja moramo da se spuštamo na najprizemnije nivoe, ali su i sami shvatili da posle svih mahinacija, podmetačina i manipulacija, na šta su pojedini spremni, poput sramne utakmice u Železniku, moramo da se oglasimo i odgovorimo.

Partizan se nije plašio Reala, CSKA, Panatinaikosa, Makabija, Barse, nije ni Denvera ni Feniksa, ali je umeo i sportski da čestita kada izgubi, bilo od Širokog, Cedevite, tako i FMP-a, nije izmišljao "gepekovanja", tražio da se prazne dvorane zbog verbalnog delikta kojime smo bili najizloženiji. Pristao je da igra i u onakvoj hali i uslovima u Železniku, nije mu bila "Štala" kao pojedinima hala u Kraljevu, mrskija od Zadra.

Pristao je da igra i Jadransku, da sude strane sudije, da se domaće žrebaju a ne delegiraju, da FMP postane Zvezda... Šta vam još treba, gospodo? Ostavite nas na miru - stoji u odgovoru Todorića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlad

    25. avgust 2012 | 00:40

    bravo majstore,svaka ti je na mestu

  • nikola

    25. avgust 2012 | 10:31

    Pa sta je ovim grobarima? Uhvatila ih paranoja. Ovako samo pokazuju ko su i sta su, svoju nemoc, nemoral i bezobrazluk. Pa oni ne mogu da podnesu da u Zvezdu dodje neko pojacanje. Javnosti se najbolje sami predstavljate , ali tako da vas svi vide kao istrosene,dotrajale i nadasve pokvarene drtine. Ovo sve sto ste nabrojali je po direktivi odozgo, a vi se pravite nevesti. Vidim ,neki bi presli i u pesnike. Davljeniku je sve dozvoljeno ,osim da za svoju bruku krivi nekog drugog. Kada vec ne mozete u necem drugom, uzivajte u svojoj histeriji, nemoci i paranoji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA