Belorusi objasnili Partizanu i Zvezdi kako se postaje evropski klub!

Jedan Srbin i BATE Borisov ponovo u Ligi šampiona. Beloruski šampion je godinama neizostavni deo elite, bez bombastičnih transfera

  • 0

Bate Borisov je nastavio da ruši predrasude oko famoznog plasmana u Ligu šampiona, koje u Srbiji od vajnih fudbalskih trenera i funkcionera slušamo svako leto. Beloruski prvak (osam titula, šest uzastopnih) lako je u dvomeču eliminisao izraelskog prvaka Hapoel Šmonu (2:0, 1:1) i drugi put uzastopno će igrati u društvu najboljih (treći u poslednjih pet godina).

Kakav posao uprava kluba osnovanog 1973. godine zapravo obavlja, najbolje govori činjenica da je počevši od sezone 2008/2009. godine BATE svake godine igrao grupnu fazu jednog od dva evropska takmičenja.

Da taj rezultat bude još fascinatniji utiče i činjenica da je uspehu u Izraelu u utorak doprinelo 13 Belorusa i jedan Srbin.

Marko Simić, koji je iz Jagodine leta 2010. godine stigao u Belorusiju, je jedan od tri stranca u ekipi. Uz Brazilca Majkona i Jermena Badojana, jedan je od tri gastarbajtera u ekipi iz Borisova, ali je samo naš defanzivac standardan u prvom timu.

Kako u stvari prava i zdrava priča može da se napravi samo od domaćeg proizvoda i uz pametnu kupovinu tj. prodaju možemo se uveriti i pogledom na rezultate iz pomenutih sezona.

BATE ne može da bude prvak Evrope, ali njegovo bitisanje u evropskim okvirima iz sezone u sezonu je kvalitetnije i konkuretnije.

Za putokaz srpskim klubovima!

BATE U EVROPI POSLEDNJIH SEZONA

2008/2009. Grupa LŠ: tri remija, tri poraza

2009/2010. Grupa LE: dve pobede, remi, tri poraza

2010/2011. Grupa LE: 16/finala Liga Evrope - PSŽ 2:2, 0:0

2011/2012. Grupa LŠ:dva remija, 4 poraza

2012/2013. Grupa LŠ: ?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA