Američki Gruzijac novi plej Partizana! Stiže i centar, Meksikanac otpada! (VIDEO)

Džejkob Pulen dolazi u Humsku, iz koje odlazi Meksikanac Horhe Gutijerez. Na poziciju centra, takođe, stiže Amerikanac, pošto se odustalo od Varde i Raduljice

  • 0

Partizan je rešio pitanje organizatora igre za narednu sezonu. Amerikanac Džejkob Pulen, rođen 1989, u spoljnoj liniji srpskog šampiona trebalo bi zajedno s Francuzom Leom Vestermanom da čini dobar tandem na poziciji organizatora igre.

Pulen je od 2007. do 2011. igrao na Kanzas Stejtu i karakteriše ga uloga igrača koji ne beži od odgovornosti, naročito u važnim mečevima. Trenutno nastupa za gruzijsku reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sa prosekom od 16 poena po meču. Prošlu sezonu je proveo u italijanskoj Bijeli.

To praktično znači da Partizan neće ponuditi trogodišnji ugovor (kako se pričalo) meksičkom igraču Horheu Gutijerezu, koji je nekoliko nedelja proveo na probu u šampionu Srbije. Međutim, poslednja prepreka do konačnog prelaska u Beograd mogla bi da bude pozivnica od Hapoela iz Jerusalima, koja je, prema izraelskim izvorima, vredna 300.000 dolara za sezonu.

PREGOVORI SA RADULJICOM I VARDOM

"Crno-beli" su dugo vagali između dva srpska centra oko angažovanja na najkritičnijem mestu u ekipi trenutno.

Ratko Varda, bivši centar "crno-belih" i Miroslav Raduljica (prošlogodišnja "petica" Partizana) dugo su figurirali kao pojačanja, ali je odluka trija Vujošević - Danilović - Todorić da pod koš dovedu još jednog stranca, tamnoputog igrača.

Ime novog centra očekuje se u narednih nekoliko dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA