PRAVILA POGREŠNO TUMAČENA: Bilo koja pobeda vodi Srbiju na Evrobasket

Prvi kriterijum za određivanje četiri najbolje trećeplasirane ekipe jeste procenat pobeda i poraza, a ne broj bodova uz brisanje rezultata protiv najslabije ekipe naše grupe kako se do sada tumačilo

  • 0

Košarkaškoj reprezentaciji Srbije dovoljna je pobeda nad Izraelom da bi se plasirala na Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Međutim, za razliku od dosadašnjih informacija koje su kružile srpskom košarkaškom javnošću, da se našim najboljim košarkašima briše učinak protiv najslabije ekipe u grupi (Slovačke), istina je drugačija. Barem prema FIBA Evropi.

Naime, na veb sajtu evropske košarkaške organizacije objavljeno je da „prvi kriterijum za određivanje četiri najbolje trećeplasirane ekipe jeste procenat pobeda i poraza”. Nigde ni reči o brisanju poslednjeplasirane ekipe u A grupi, koja ima jednog učesnika više.

– Uvek se računao samo procenat. Koliko ja znam, Srbija ide dalje ako pobedi sa bilo kojom razlikom - potvrdio je za "Sportski žurnal" predstavnik za medije FIBA Evrope Sakis Kontos.

Inače, ostaje činjenica da ćemo pobedom većom od 18 razlike nad Izraelcima obezbediti drugo mesto, pa nas sve ove računice neće ni zanimati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA