RASULO: Hajduk - Zvezda bez prisustva publike!

Kulski klub saopštio da nije u mogućnosti da identifikuje i spreči navijače Crvene Zvezde da uđu na tribine na utakmici šestog kola Superlige, što bi moglo dovesti do sukoba navijača

  • 0

Upravi odbor kulskog Hajduka odlučio je na današnjoj sednici da se utakmica šestog kola Jelen Superlige između Hajduka i Crvene zvezde odigra bez pristutva publike, s obzirom na to da klub nije u mogućnosti da sprovede odluku Disciplinske komisije FSS da zabrani navijačima "crveno-belih" da uđu na stadion.

Utakmica je proglašena visokorizičnom, a kulski Hajduk je ovu odluku opravdao "nemogućnošću da identifikuju i spreče navijače Crvene zvezde da uđu na tribine".

"Prema odluci Disciplinske Komisije FSS koja nam je dostavljena, suspendovano je prisustvo navijača FK Crvene Zvezde kada prvi tim gostuje. Suspenzija obuhvata zabranu vođenja navijača na gostovanja i zabranu ulaska navijača gde se utakmica igra" - stoji u saopštenju Hajduka na zvaničnom sajtu.

"Upravni Odbor je ocenio da klub nije u mogućnosti da identifikuje i spreči navijače Crvene Zvezde da uđu na tribine, što bi moglo dovesti do sukoba protivničkih i naših navijača koji redovno dolaze na utakmice. Takođe, osim severne tribine, ostali sektori nemaju zaštitnu ogradu i nemoguće bi bilo "navijače" sprečiti da uskoče na teren.

Ukoliko bi nadležni organi odlučili da je moguć organizovani dolazak navijača Crvene Zvezde i njihov smeštaj u sektor određen za gostujuće navijače, prihvatili bismo odigravanje utakmice uz prisustvo gledalaca.

Upravni odbor je svestan gubitka koji će klub imati, finansijskog, ali i što našim vernim gledaocima uskraćuje gledanje utakmice. Međutim, zbog bezbednosnih razloga jedino je rešenje da se utakmica odigra bez prisustva gledalaca" - saopštio je kulski klub i zaključio da "sportska javnost neće u potpunosti biti lišena ovog sportskog događaja, jer će utakmicu direktno prenositi TV "Arena".

(Telegraf.rs/izvor i foto: fkhajduk.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA