ABA LIGA: Katastrofalna Zvezda poražena u Splitu

Potpuno neočekivano, košarkaši "crveno-belih" u Splitu su izgubili na startu nove sezona 81:87, u utakmici u kojoj se ima mnogo toga zameriti pulenima trenera Lazića

  • 0

Uz dosta grešaka, sa strancima koji su zbirno ubacili 19 poena, a napravili osam faulova, sa ekstremno raspoloženim klincima Splita, sa Mimicom koji im je ubacio 32 poena, bez skoro startne petorke koja je "izbačena" sa pet penala, Zvezda nije uspela da pobedi ekipu kojoj stručnjaci prognoziraju borbu za opstanak u ABA ligi. U dvorani na "Gripama" Split - Crvena zvezda 87:81 (26:21, 16:20, 20:20, 26:20).

Žuti su ABA ligu izborili pobedom nad Zagrebom, ekipom koja je prošle sezone igrala Evroligu, ali je u sličnim problemima. Para nemaju, ali imaju mladost i ambicioznog trenera Erjaveca, dok im svima rekreativno, ali i dalje na visokom nivou pomaže jedan od najboljih centara Evrope Nikola Vujčić (15 p, 7 as, 5 sk). U igri na mahove, gde su obe ekipe pravile serije od po 9:0 ili 10:0, "crveno-beli" su bili bezidejni u napadu, ali i u odbrani i nije mogla više od epiteta neprijatnog iznenađenja prve runde.

Braun, Moris i Almond veoma brzo su napravili problem treneru Laziću, pošto su napravili po dva penala. Lazić je nekoliko puta rekao igračima da "prestanu sa glupostima", međutim kad god bi se primakli protivniku, iste bi pravili u serijama, pa su se Splićani brzim kontrama i polukontrama odvajali. Usput, u prvoj deonici odbrana kao da nije postojala, a sve su to koristili Mimica i Sobin. Zvezda je bila pretrčana, a na kraju krajeva, promašila je i 14 slobodnih bacanja. Usput, Igor Rakočević je "preskakan", Moris Almond i Demarkus Nelson su veći deo drugog dela presedeli na klupi. Simonović i Savović su za 45 minuta imali 12 poena i ukupno pet šuteva! Split je daleko bolje šutirao za dva, u napadu je imao sedam skokova.

Kako onda pobediti i bolji sastav od skupa "entuzijasta", momaka spremnih da se dokazuju? Na ovaj poraz "crveno-beli" sigurno nisu računali, a Split je napravio veće iznenađenje od onog koje je u "Draženovom domu" napravio skopski MZT. Zvezda i dalje ostaje u Dalmaciji, jer u utorak igraju u Zadru.

Konačno, u sezoni u kojoj se u Evropu ide samo iz ABA lige, sistem takmičenja među držvama je i dalje nepromenjen, tako da će broj klubova iz Srbije zavisiti od odnosa pobeda i poraza sa Hrvatima. U 1. kolu samo je Partizan zabeležio trijumf, pošto su u "Jezeru" od Olimpije poraženi košarkaši Radničkog.

ABA liga 1. kolo:

Široki – Igokea 63:69

Partizan – Zadar 81:74

Radnički (Kg) – Olimpija 65:71

Split – Crvena zvezda 87:81

Cibona – MZT 72:77

Budućnost - Cedevita 74:78

nedelja:

Krka – Solnok

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA