DELEGAT UTAKMICE: U Kruševcu nije bilo rasizma!

U izveštaju koji se podnosi Evropskoj fudbalskoj uniji delegat utakmice između mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu pominje isključivo incidente na terenu između igrača i stručnih štabova, ali ne i navodni rasizam za koji optužuju fudbaler Deni Rouz i engleski mediji

  • 2

Delegat utakmice između mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu nije u izveštaju Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) pomenuo ni reč o rasizmu, prenose beogradske "Večernje Novosti".

List navodi da se posle izveštaja sudija, koji je odmah stigao u sedište UEFA u Nionu, danas na stolu čelnika te organizacije našao i raport delegata sa utakmice na kruševačkom stadionu "Mladost", koju je mladi engleski tim u revanšu baraža za prvenstvo Evrope dobio sa rezultatom 1:0.

Ono što je dobro za Fudbalski savez Srbije, ističu "Večernje Novosti", jeste da ni u tom zvaničnom dopisu sa utakmice se ne pominje da je bilo rasističkih ispada u Kruševcu, na čemu insistiraju Ostrvljani, već je fokus na tuči igrača i članova stručnih štabova nastaloj po završetku meča.

Za UEFA je jasno da nije samo jedna strana kriva za incidente, pošto je pokrenula disciplinske postupke i protiv Srbije i protiv Engleske, a ko je sve kriv za događanja u Kruševcu odmeriće za to nadležna komisija.

Dve reprezentacije, kao i FSS, naći će se na tapetu UEFA 22. novembra, kada je zakazana sednica Disciplinske komisije i tada bi trebalo da budu donete konkretne odluke i kazne za aktere, podseća beogradski dnevnik.

O sudbini srpskih fudbalera i reprezentacije odlučivaće Disciplinska komisija UEFA koju čine predsednik Tomas Partl (Austrija) i članovi: Žak Anten (Švajcarska), Šandor Berci (Mađarska), Džim Stjerne Hansen (Danska), Hans Lorenc (Nemačka), Georg Popesku (Rumunija), Rudolf Repka (Češka), Džejms Šo (Severna Irska) i Žoel Volf (Luksemburg).

Tada će se i znati da li će UEFA podleći pritisku koji stiže sa Ostrva, jer za rasizam Srbiju optužuju od britanskog premijera Dejvida Kamerona  do  svetskih fudbalskih zvezda na Tviteru.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • h1ghwaymem

    19. oktobar 2012 | 04:55

    Treba da izbace Engleze zato sto im se premijer mesa gde mu nije mesto. Fifa to ne dozvoljava.

  • gile

    19. oktobar 2012 | 11:53

    Koja farsa sa Englezima. U istoriji, vecih rasista od njih nije bilo niti ce biti. Cak su i nacisti za njih mala deca. Bezobrazna stoka! crnci im odgovaraju samo za sport i rat. Gde su u politici? Britanija to nema niti ce dopustiti da ima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA