ŠANGAJ: Drogba je naš igrač, nije smeo da pređe u Tursku!

Kineski klub tvrdi da ima važeći ugovor sa poznatim napadačem koji važi još dve godine, i najavio tužbu kod FIFA zbog Drogbinog prelaska u Galatasaraj

  • 0

Kineski fudbalski klub Šangaj Šenhua saopštio je da je napadač Didije Drogba prekršio ugovor sa tim klubom, pošto je dogovorio transfer u turski Galatasaraj.

Čelnici kineskog kluba najavili su da će, ako budu prinuđeni, podneti i tužbu nadležnim organima Svetske fudbalske federacije.

- Mi smo šokirani. Drogba je i dalje naš igrač, ima važeći ugovor sa Šangajem. On je prošlog jula potpisao ugovor na dve i po godine. Spremni smo da prikupimo sve dokumente i predamo slučaj FIFA kako bismo zaštitili interes kluba - navodi se u saopštenju Šangaja.

Drogba je nedavno dogovorio jednoipogodišnju saradnju sa turskim klubom vrednu šest miliona evra. Drogba će po meču dobijati 15.000 evra, uz bonus od četiri miliona evra samo za potpis ugovora sa Galatasarajem.

Reprezentativac Obale Slonovače nedavno je, po završetku sezone, zatražio od FIFA dozvolu da ode na pozajmicu u neki drugi klub dok traje pauza u Kini, ali svetska kuća fudbala to je odbila.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA