NAJVEĆI TRANSFERI: Baloteli, Bekam, Vilijan pa svi ostali

Dan obeležio Vilijan, koji je za 35 miliona evra prešao iz Šahtjora u Anži, kao i Dejvid Bekam, koji je prešao u PSŽ. Medo Kamara je na kraju zavšrio u Boltonu. Što se "srpskih" fudbalera tiče - Maksimovića radna dozvola odvojila od Fulama, Rodić u Zenitu...

  • 1

Završen je zimski prelazni rok za sezonu 2012/2013, dan sa najviše fudbalskog adrenalina!

Godinama unazad poslednji dan januara je dan nad danima u fudbalu. Transferi, jurnjava za željenim igračima, izdaje, preletanja, potpisi u pet do 12 širom Evrope, bilo je toga i ovog 31. januara 2013. godine. Možda nije bilo toliko uzbuđenja kao u prethodne dve godine, ali imala je ova sreda svojih čari...

Dan je svakako obeležio Dejvid Bekam, koji je potpisao petomesečni ugovor sa Pari Sen Žermenom. Popularni Beks će prema ugovoru "zarađivati" 175.000 evra nedeljno! Ali, postoji mala "caka" u kojoj se vidi koliki je čovek ustvari šarmantni Britanac − sav novac od ugovora ići će u humanitarne svrhe deci Grada svetlosti.

Najskuplji transfer ostvario je Brazilac Vilijan, koji je ukrajinski Šahtjor zamenio ruskim Anžijem iz Mahačkale za neverovatnih 35 miliona evra!

Od srpskih fudbalera u toku dana svoje transfere su završili Milan Rodić, koji je iz OFK Beograda prešao u Zenit iz Sankt Petersburga, sa kojim je potpisao ugovor do 2016. godine.

Zdravko Kuzmanović je koji dan ranije prešao u Inter, a najviše pompe izazvao je Nikola Maksimovićkoji je u toku dana dovođen u vezu sa Mančester sitijem i Fulamom, zatim samo sa timom iz Londona. U jednom momentu je bilo sigurno da će u narednom periodu igrati na "Krejven Kotidžu", ali se na kraju na put trenasferu isprečila radna dozvola koju štoper Crvene zvezde nije mogao da dobije zbog malog broja odigranih minuta za srpsku A reprezentaciju.

Veliku lepu vest je doneo mladi 18-godišnji Danko Kiković, koji je iz Srpske lige, tačnije iz Srema (Jakovo) prešao u veliki portugalski Porto!

Moramo se podsetiti i transfera koji su završeni tokom i krajem januara. Najbolji posao napravio je Galatasaraj dovođenjem Veslija Snajdera i Didijea Drogbe. 

Okončana je i saga o Mariju Baloteliju, koji je ostvario san i prešao u Milan, zauzevši mesto Aleksandrea Pata, koji se vratio u domovinu.

Sjajan posao je napravio Čelsi, gde jedošao Demba Ba, Liverpul je pojačao napad brznjacima Staridžom i Koutinjom. Sa "Enfilda" se u "svoju Borusiju" vratio Nuri Šahin. Šalke je ostao bez Holtbija, ali je doveo Bastosa. Juventus je doveo kontroverznog Nikolasa Anelku.

Od srpskih fudbalera, prelazni rok su obeležili Zdravko Kuzmanović, novi igrač Intera, i Nikola Đurđić, pojačanje Grojter Firta, a od igrača iz Superlige, Milan Rodić, novo pojačanje Zenita, a tu je i odlazak Miroslava Stevanovića iz Vojvodine u Sevilju.

Da nam ovako srećno i berićetno bude i tokom leta...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA