MIHAJLOVIĆ: Ja sam možda najgori trener na svetu!

- Primili smo dva jeftna gola, oni su imali veči posed lopte u prvom poluvremenu, a u drugom smo mi igrali bili bolje, imali smo tri ili četri šanse - kaže selektor Srbije

  • 51

Fudbaleri Srbije razočarano će napustiti "Maksimir" posle poraza od 2:0 od Hrvatske, pa je razumljivo da su se u takvom raspoloženju pojavili selektor Siniša Mihajlović i Bane Ivanović odmah po zvižduku Turčina Čakira.

- Izgubili smo od iskusnije i bolje ekipe u ovom trenutku. Primili smo dva jeftna gola, oni su imali veči posed lopte u prvom poluvremenu, a u drugom smo mi igrali bili bolje, imali smo tri ili četri šanse. Da smo postigli golove, bilo bi drugačije, ali platili smo ceh neiskustvu. Ušlu smo u utakmicu malo i sa strahom, ali izgubili smo od boljih - rekao je Mihajlović u miks zoni.

- Prvi gol je bio jeftin, jer je Kolarov hteo da prebaci loptu na drugu stranu, ali nije uspeo. Grešili smo dosta u pasovima u početku. Pružili smo bolju partiju posle 2:0. Nismo imali šta da izgubmo, momci se rasteretili i počeli da igramo kako treba.

Žal ostaje za odličnim prilikama u drugih 45 minuta.

- Sigurno da je Pletikosa branio dobro, mogli smo bolje da odreagujemo. Kada sam preuzimao reprezentaciju znalo se da imamo problem u odbrani. Desilo nam se isto kao protiv Belgije. Sada moramo da analiziramo pozitivne i negativne stvari i idemo dalje svojim putem. Očekuje nas još pet utakmica, sledeća je Škotska i nadam se da ćemo da pobedimo - rekao je Mihajlović i najavio da će se ekipa spremiti za utakmicu za četiri dana.

- Mislim da hoće, sigurno da svaki poraz boli ali ova utakmica je tri boda i izgubili smo od najljućeg protivnika. Svima nam je žao, ali treba izvući pouke i imamo vremena da pripremimo utakmicu.

JEDINI SAM KRIVAC!

Na konferenciji za novinare, srpskog selektora je dočekalo pitanje novinara "Da li ste pokazali da ste trenerska neznalica?"

- To je vaša stvar. Mi smo danas izgubili od bolje i iskusnije ekipe. Možemo da žalimo za prvim poluvremenom, nismo uspeli da damo gol u drugom, ali fudbal nema "ma" i "da". Ja preuzimam svu odgovornost i jedini sam krivac. Momci su dali svoj maksimum.

Mihajlović je dao objašnjenje za radikalno promešan sastav Srbije, pogotovo zbog Šćepovića, Radovanovića i Stevanovića od prvog minuta.

- Šćepović je igrač u kojeg verujemo. Ne možemo da ga ocenimo jer je izašao u osmom minutu, tako da to preskačemo i na sledećoj utakmici ću vam reći o njemu kad bude igrao. Radovanović je jedini sa Fejsom koji u sredini terena može da da ritam igre, a Stevanović je igrač koji igra u svom klubu na tom mestu, svojim predispozicijama može da parira Srni. Probali smo i sa Bastom na treninzima, ali on ne igra na toj poziciji - obrazlagao je Mihajlović, koji je pio dosta vode.

Mnogima u Srbiji nije bilo jasno zašto utakmicu nije počeo Dušan Tadić, kao i to što je na golu bio Željko Brkić a ne Vladimir Stojković.

- Odlučio sam se za Tošića jer obojica po levoj strani daju manji procenat mogućnosti. Tošić ima veću brzinu i mogao je da napravi više problema Srni. U ovakvoj postavci pogodniji je Tošić. Brkić je bolji je na šuteve iz daljine i prekide i ne kajem se jer je bio korektan - rekao je Mihajlović, dodavši da je je Hrvatskoj mesto u prvih deset reprezntacija i da je lako pametovati posle meča.

- Svi sve razumemo posle meča. To je normalno sa novinarima. Kako smo pripremili utakmicu, ne bih ništa menjao. To ne znači da nisam pogrešio. Štimac me nije iznenadio. Hteo je malo ofanzivnije da igra sa Kovačiće, koji je u Interu odličan. Brz je, igra kao veteran. To se očekivalo od Štimca!

Nikavih zamerki nije bilo na ponašanje na terenu.

- Nije bilo incidenata i igrači naši i njihovi su dali dobar primer svima kako se treba ponašati na terenu. Sa te strane je ispunjen zadatak - naglasio je Mihajlović, osvrnuvši se na njegov rad od kako je preuzeo "orlove".

- Nisam zadovoljan rezultatima, ali jesam svim ostalim. Rezultat jeste najvažniji, ali ima mnogo drugih razloga zbog kojih sam zadovoljan. Kada sam došao, napravio sam podmlađivanje, to mi nije alibi.

NE ZNAM KAKO ĆE BITI U NOVOM SADU PROTIV ŠKOTSKE!

Aplauz u Beogradu od strane hrvatskih igrača srpskoj himni nije stvar koja interesuje Mihajlovića, koji potom pohvalio atmosferu na "Maksimiru",

- Atmosfera je bila prava fudbalska. Pun stadion i dobar protivnik. Ovakve utakmice ja želim svakih pet, šest sedam dana, jer one služe za ono što je naš cilj. Ostalo nam je još pet utakmica do kraja, teško je da dođemo do drugog mesta, ali ja nastavljam svoj rad kao prvog dana. Ne pomišljam na ostavku, jedino FSS ako odluči da nisam pogodan. Dok sam ja selektor imam put i jedna-dve utakmice ne mogu da mi promene mišljenje. Ne menja mi ništa manji ili veći pritisak! Igrači nisu imali pritisak, jer javnost i novinari ni ne veruju od njih.

Za četiri dana sledi utakmica s Škotskom, koju Mihajlović dočekuje "spokojan", priznajući da su male šanse za plasman Brazil, ali da cela ekipa zaboravlja utakmicu u Zagrebu. S druge strane, selektor nije siguran kakva će atmosfera biti na novosadskom "Karađorđu".

- Ne znam kakva će da bude, voleo bih da bude pun stadion, da podrže ljudi reprezentaciju. Mi od sutra počinjemo da spremamo Škote. Na neki način je sreća da posle četiri dana imamo priliku da popravimo utisak.

Za kraj, srpski selektor je dao svoju viziju sebe kao trenera čiste savesti.

- Počeo sam pre šest sedam godina. Kao trener mnogo učim svakodnevno, idem , gledam posmatram, kao svaki mladi trener sebe vidim tu gde sam. Imam čistu savest, radim dobro, ali u fudbal je to, ne možeš ništa da predvidiš. Ja sam sada možda i najgori trener na svetu i ja to prihvatam - zaključio je Siniša Mihajlović.

(Telegraf.rs/S. Milošević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukašin

    22. mart 2013 | 20:31

    Katastrofalne greške selektora. , Kolarova , Brkića ne mogu da krivim on je selektorova greška-dokle jebote pa ugrobario nas je u prošlim kvalikfikacijama. Realno ova ekipa nema snagu. Mihajlović i Karadžić da odu al momentalno. KRAJ.

  • Mile

    22. mart 2013 | 20:46

    Ma ti nisi sposoban ni da budes najgori koliko si nesposoban.

  • dragan trebinje

    22. mart 2013 | 21:04

    Zasto da ode!Nama niko ne valja je konstantno godinama unazad imamo 11 babetina na terenu i laznu nadu i na kraju uvijek chorak!Ama mozete Fergusona dovesti isto ce biti.Pogledajte ove Hrvate,njima je svaki selektor dobar.Kako to?!?Zato sto se za nacionalni tim igra srcem!A ne guzicim ko ova magarad.Pogledajte Bosance!!Pa ginu ljudiSvaka im chast!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA