KLIPA: Ovo je poraz košarke, nismo zaslužili da nas ovako kazne!

Trener juniora Zvezde tvrdi da nije povukao ekipu sa terena, već da mu je traženo da meč nastavi samo sa četvoricom košarkaša, iako njegov klub nije vinovnik incidenta

  • 7

Trener juniorske košarkaške ekipe Crvene zvezde Slobodan Klipa demantovao je da je ekipu povukao sa terena posle tuče u finalu juniorskog šampionata. Klipa tvrdi da je od njega traženo da utakmicu završi sa samo četvoricom košarkaša.

Trener "crveno-belih" tražio je da se kazne odrede na osnovu pregledanog snimka, a kada mu je ponuđeno da nastavi sa petoricom, tvrdi da je pristao, ali da mu je onda rečeno da je vreme za nastavak isteklo i da pobeda pripada Partizanu.

- Očigledno je da u košarkaškoj organizaciji imamo nekih problema. Desio se nesportski faul koji je izazvao varnice na parketu, igrači su se malo pogurali ili šta već. Na kraju su isključena možda i dva najtalentovanija igrača, Milutinov i Tejić. Posle minut rečeno mi je da je isključena cela klupa Zvezde i da treba da nastavimo sa četvoricom igrača. U pitanju je 13. minut - rekao je Klipa za B92, i dodao:

- Tražio sam da se pogleda snimak i da se vidi ko je ustao, a ne da se kaže "cela klupa" jer to nije tačno. Postoje igrači koji uopšte nisu ustali, postoje oni koji su zaustavljali incident. Na kraju, posle su ušli i igrači Partizana, koji su bili udaljeni. Posle nekih 15 minuta rečeno mi je da mogu da nastavim sa petoricom igrača i da će mi to dozvoliti. I to sam prihvatio, da sa pet košarkaša igram 27 minuta ako je to moguće, da to bude završnica juniorskog prvenstva. Međutim, kada sam izabrao igrača, rekli su mi: "Ne može taj, može taj jer je on razdvajao", i tada su rekli da je gotovo, da je isteklo vreme i da ne možemo da nastavimo - nastavio je trener Zvezde, i zaključio da je ovo još jedan mračan momenat u srpskoj košarci.

- Ovo je definitivno poraz košarke, još jedan sunovrat, još jedan mračni dan za našu košarku.  Oni koji je trebalo da dovedu utakmicu do kraja nisu u tome uspeli. Ako je rešenje da se igra sa četvoricom 27 minuta… Ne mislim da smo mi krivci u tolikoj meri bili da budemo tako kažnjeni, niti smo to nameravali, niti smo to hteli. Čak nismo ni vinovnici incidenta, on je počeo posle nesportske Partizana - zaključio je Slobodan Klipa.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    29. april 2013 | 23:59

    Gospodine Klipa, incident nije mogao da pocne posle grubog faula igraca Partizana, on je za to dobio tehnicku gresku, vec zbog pokusaja igraca Zvezde da umesto sudija dele "pravdu"!

  • Stolica

    29. april 2013 | 23:43

    Sramota!

  • paja

    30. april 2013 | 01:02

    dugo pratim kosarku ali u zivotu nisam cuo da sudije iskljuce celu klupu jos u juniorskom prvenstvu u 13. min i ostave ekipu na 5 igraca a onda diktiraju ko moze da igra a ko ne..to su ipak juniori,deca su to..sta to znaci dokazivati se i gurati ideju da u drzavi treba da postoji jedan klub i samo crno-bela boja a da zvezdu treba ugasiti..sport je nadmetanje i ljubav,prijateljstvo a ne mrznja koja je presla u bolest...uzgred da nije tih i takvih sudija partizan bi se u laktasima vratio u igru limburga meseca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA