IZ KALIFORNIJE U ŠUMADIJU: Di Džej Sili novi bek Radničkog (VIDEO)

Amerikanac je u prethodnoj sezoni nastupao za Fulerton Titanse iz Kalifornije, a prosečno je beležio 18 poena

  • 0

Uoči početka priprema za sezonu 2013/2014, kragujevački Radnički je bitno ojačao košgeterski potencijal svog sastava. Na poziciji beka-šutera angažovan je Amerikanac Di Džej Sili, igrač koji je u Letnjoj ligi NBA bio u redovima čuvenih Lejkersa kao "novajlija", ali nije ostao u njihovom sastavu. Umesto Los Anđelesa, njegovo odredište biće prestonica Šumadije, a saradnja je ugovorena na godinu dana.

ŠUTER KAKAV TREBA RADNIČKOM

Nova "dvojka" Radničkog, Di Džej Sili visok je 193cm a rođen je 1989. godine u Stoktonu (Kalifornija), SAD.

Sili je u prethodnoj sezoni nastupao za Fulerton Titanse iz Kalifornije. Prosečno je beležio 18 poena (ukupna realizacija 47 odsto, bacanja 80 procenata, za tri poena 41 odsto), četiri asistencije i četiri skoka, za 33 minuta koliko je po utakmici provodio na parketu.

Najbolju partiju karijere odigrao je ove godine protiv Nortridža, pobedi (105:86) je doprineo kao starter sa 37 poena (bacanja 13/15, dvojke 6/10, trojke 4/7), četiri skoka i tri asistencije. Na 11 utakmica upisao je preko 20 poena, a na samo četiri susreta postigao je manje od deset poena.

Pre kalifornijskih Titansa, Sili je bio član ekipe Berklija, univerziteta na kojem je diplomirao. Kao srednjoškolac bio je zvezda gimnazije Modesto, važio je za jednog od najperspektivnijih u zemlji.

MUTA: JEFTINIJA EKIPA NEGO LANI

Šef struke Radničkog prokomentarisao je za klupski sajt odluku da dres Šumadinaca ponudi Siliju.

- Opredelili smo se za Silija jer važi za pouzdanog šutera, a baš takav nam odgovara u selekciji novog sastava koji pripremamo za ABA ligu i Evrokup. Sili ima ambiciju da se dokaže u Evropi, procenio je da je Radnički adresa za dalji razvoj. Pratio je i on karijere Amerikanaca koji su nosili naš dres.

- Ovo je košarkaš koji odgovara našem budžetu za novu sezonu, a tako će biti i sa narednim novajlijama, neće biti "ekstra troškova". Imaćemo "jeftiniju" ekipu u odnosu na prošlosezonsku, ali siguran sam da ćemo igrati još aktraktivnije.

- Verovatno ćemo sa istog košarkaškog tržišta da izaberemo i igrača za poziciju pet, i oni su pristupačniji od domaćih košarkaša, ali o tome ćemo kada imamo izvesno pojačanje.

Nikolić je ovom prilikom potvrdio da je okupljanje svih raspoloživih igrača Radničkog zakazano za ponedeljak 5. avgust, kada i zvanično počinju dvomesečne pripreme za novu sezonu ABA lige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA