UŠĆE: Udovičić i predsednik EAA otvorili EP u krosu, najveće atletsko takmičenje organizovano u Srbiji!

Kontinentalni šampionat u krosu je prilika da srpski atletičari trijumfalno završe istorijsku godinu

  • 0

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Evropske atletske asocijacije Hansjorg Virc svečano su danas na beogradskom Ušću otvorili Evropsko prvenstvo u krosu.

Na prvenstvu učestvuje 570 atletičara iz 37 evropskih zemalja koji se takmiče u šest kategorija - juniorke i juniori, mlađe seniorke i mlađi seniori, seniorke i seniori. Srbiju predstavlja 23 takmičara koji imaju priliku da istorijsku godinu naše atletike načine još uspešnijom.

- Beograd je danas domaćin najvećeg atletskog takmičenja ikada organizovanog na našim prostorima. Verujem da smo pokazali da je Srbija ozbiljan partner u organizaciji sportskih manifestacija najvišeg ranga i da ćemo u budućnosti mnogo češće biti u prilici da pokažemo naše gostoprimstvo najboljim sportistima Evrope i sveta - izjavio je Vanja Udovičić.

Ministar omladine i sporta istakao je da Vlada Srbije prepoznaje značaj koji sport ima kako za zdravlje nacije, tako i za promociju Srbije u svetu, te da će nastaviti da pomaže kako talentovane mlade sportiste, tako i popularizaciju i razvoj amaterskog i rekreativnog sporta.

- Možemo biti zadovoljni što naša zemlja nakon dominacije u kolektivnim sportovima sigurnim koracima postaje i zemlja individualnih sportista - atletičari velikom brzinom postaju šampioni, uzor nacije i podstrek deci i mladima na naprave prve sportske korake. Želim i da današnjim Evropskim prvenstvom u krosu svima pokažemo da je bavljenje sportom, uz obrazovanje, najveća investicija u zdrav i uspešan život - poručio je ministra Udovičić, koji je i sam osvojio nebrojena odličja tokom izuzetne karijere vaterpoliste.

Predsednik republike Srbije Tomislav Nikolić uručiće zlatnu medalju pobednici trke u kategoriji mlađih seniorki do 23 godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA