Da li je ovo prokletstvo: Nova smrt na stadionu u Brazilu! Radnici prete štrajkom!

Posle nesrećnog slučaja koji se dogodio u subotu na stadionu u Manaušu, kada je poginuo jedan građevinac, nova nesreća na istom mestu, ovoga puta je radnik preminuo od posledica infarkta

  • 1

Brazilce kao da je neko prokleo! Umesto da se polako spremaju za predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu koje će se održati u njihovoj zemlji i uživaju u tome, oni se suočavaju sa tragedijama koje se događaju na gradilištima stadiona.

Dan nakon što je u subotu još jedan građevinac izgubio život, kada je pao sa krova stadiona Amazonija, nova smrt se desila na istom gradilištu, pošto je u nedelju jedan od radnika preminuo od srčanog udara.

Ova najnovija tragedija je izgleda kap koja je prelila čašu kod nezadovoljnih fizikalaca koji moraju danonoćno da rade na završetku izgradnje stadiona u Brazilu kako bi bili spremni do kraja roka koji je FIFA postavila organizatorima kao poslednji, a da stvar bude još i gora, sem ogromnog umora i napora, moraju da rade i u veoma neobezbeđenim i nesigurnim uslovima, što je na kraju rezultiralo velikim brojem nesreća sa fatalnim ishodom.

Zato su se ogorčeni građevinci već organizovali i prete vladi Brazila da će organizovati generalni štrajk.

- Generalni štrajk bio bi idealan, da pokažemo stvarnost kakva jeste. Dosta su se prikazivali samo lepi delovi izgradnje i zaboravljeni su oni koji su ih napravili. U ponedeljak ćemo se organizovati i tražiti naša prava. Otkrićemo realnost kakva jeste - navodi se u saopštenju jednog od sindikata građevinaca.

Pre nesreća koje su se desile na Amazonija Areni tokom ovog vikenda, bils su i dva smrtna slučaja na stadionu u Sao Paolu, kada je pao kran.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA