LAJOVIĆ: Nisam Zvezdaš, ali hvala navijačima koji su me bodrili!

Srpski teniser uspeo je da ostvari het-trik u Australiji - prvi put se kvalifikovao za Gren slem, ostvario je prvu pobedu i obezbedio plasman među prvih sto tenisera sveta

  • 0

Bajka iz snova za Dušana Lajovića nastavljena je u prvom kolu Australijan Opena u kojem je srpski teniser savladao Lukasa Puija!

Posle prve pobede na Gren slem turniru Lajović nije krio oduševljenje.

- Osećaj je neverovatan, sjajan. Meč je bio dosta težak, jer su vremenski uslovi bili teški. Bilo je pretoplo plus je duvao vetar. Na početku meča sam osećao loptu jako loše zbog vetra i nisam tri puta uspeo da pogodim udarac sredinom reketa. Ipak uspeo sam tokom meča da uđem u ritam i na kraju se sve dobro završilo - rekao je prezadovoljni Lajović, koji će po prvi put u karijeri ući među 100 najboljih tenisera na svetu.

- Uspeo sam da ostvarim nekoliko velikih stvari u Australiji. Prvi put sam se kvalifikovao na Gren slem, ostvario prvu pobedu i ušao među 100 - rekao je Lajović.

Za razliku od meča trećeg kola kvalifikacija kada publika nije bila na njegovoj strani, srpski teniser je protiv Francuza imao podršku navijača.

- Danas je bilo mnogo lakše. Navijali su, pevali što mi je stvarno pomoglo, naročito u odlučujućim trenucima kada sam osetio pritisak na svom servisu - rekao je Lajović i potom otkrio da nije pristalica crveno-belih.

- Nisam Zvezdaš, ali hvala navijačima koji su navijali za mene. Bili su odlični.

Veliki problem teniserima predstavljala je strana terena na kojoj je sunce direktno išlo u oči prilikom servisa.

- U taj brejku pri set lopti za mene sunce je bilo tačno iznad, pa mi je posle servisa ispred očiju sve bilo belo dvadesetak sekundi. Ipak znao sam da ako izdržim do 9:9, kada se menjaju strane daće sve biti lakše što se ispostavilo kao tačno - rekao je Lajović.

Lajović će se u drugom kolu sastati sa Kejom Nišikorijem, ako ukoliko slavi i protiv Japanca biće mu to prva pobeda protiv igrača iz TOP 20!

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Izveštač Telegrafa iz Melburna: Petar Milinković/Doktor Ristić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA