Federer danas slavi desetogodišnjicu... (VIDEO)

Na današnji dan pre tačno deset godina, švajcarski teniser se prvi put u svojoj karijeri domogao prvog mesta na ATP listi

  • 2

Na današnji dana pre tačno deset godina, švajcarski teniser Rodžer Federer postao je zvanično najbolji igrač sveta.

Pobedom nad Huanom Karlosom Fererom u polufinalu Australijan opena, Švajcarac je obezbedio prvo mesto na ATP listi, u februaru 2004. godine.

- Hteo sam da uživam u ovom momentu. Samo jednom dobijate šansu da budete najbolji na svetu - izjavio je tada 22-godišnji Federer. Tri dana kasnije je osvojio svoju drugu gren slem titulu, kada je savladao Marata Safina u Melburnu.

Od tada Federer bukvalno piše istoriju svetskog tenisa. Na poziciji broj jedan je proveo rekordno najveći broj nedelja - 302, a to mesto nije dao nikome punih 237 nedelja u nizu. Kao prvi teniser sveta ostvario je 421 pobedu i 53 poraza.

Pre dve godine je osvojio 17. gren slem titulu na Vimbldonu. Osvojio je i 21 turnir ATP Masters 1000 serije, šest titula na Tenis masters kupu, zlatnu medalju u igri parova sa Stanislasom Vavrinkom na Letnjim olimpijskim igrama 2008. u Pekingu i srebro u pojedinačnoj konkurenciji na Letnjim olimpijskim igrama 2012. u Londonu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA