Zvezda na Radnički u polufinalu Kupa!

Izabranici Dejana Radonjića i više nego rutinski savladali ekipu iz Čačka 81:62 i plasirali se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, gde će igrati sa se ekipom iz Kragujevca, koja je dobila OKK Beograd sa 87:72

  • 19

Košarkaši Crvene zvezde u polupraznom "Pioniru" ubedljivo su savladali ekipu Borca iz Čačka rezultatom 81:62 (23:11, 18:11, 19:17, 21:23) u okviru četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća.

Izabranici Dejana Radonjića pružili su sjajnu partiju i uz puno atraktivnih poteza održali košarkaški čas timu iz Čačka.

Ovom pobedom crveno-beli su postali prvi polufinalista u borbi za "Žućkovu levicu", a ova utakmica je još jednom pokazala koliko je velika razlika između ekipe koja je igrala Evroligu i srpskoligaša.

Zvezda će se u polufinalu sastati sa ekipom Radničkog iz Kragujevca koji je pobedio  OKK Beograd 87:72 u drugom četvrtfinalnom meču...

Od samog starta utakmice pobednik je bio poznat. Crvena zvezda je nametnula jak ritam na koji  "gostujuća ekipa" nije imala apsolutno nikakav odgovor.

Odbrana crveno-belih je fenomenalno funkcionisala, što im je dalo priliku za puno kontranapada koji su završavani efektnim zakucavanjima.

Klub sa Malog Kalemegdana je već posle polovine prve četvrtine imao dvocifrenu prednost, a ona je samo rasla da bi svoju kulminaciju dostigla u 34. minutu minutu kada je Zvezda imala plus 29.

Do kraja meča crveno-beli su igrali sa pola snage, a šansu su dobili i mladi igrači poput Tejića, Rebića i Stojanovića.

Najefikasniji kod pobedničke ekipe bili su Čarls Dženkins sa 14 poena i Marko Simonović koji je postigao 13 poena, dok je 10 poena dodao Tadija Dragićević.

Kod gostiju, zapažen je bio Mandić sa 15 poena, dok je nekadašnji košarkaš Partizana,  Nikola Pešaković upisao 14 pogodaka na svoj konto.

Utakmici je prisustvovao i selektor reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, a čak je i Borac imao podršku, jer se na utakmici pojavila i mala grupa navijača Čačana.

Kup Radivoja Koraća:

Četvrtak:

Crvena zvezda – Borac 81:62

Radnički Kragujevac – OKK Beograd 87:72

Petak:

Partizan – FMP (18.30)

Mega Vizura – Crnokosa (21.00).

Polufinalni dueli zakazani su za subotu od 17 i 21 sat, dok je u nedelju od 20.30 na programu finalni meč.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dado

    6. februar 2014 | 20:38

    Osvojicemo sve.

  • E povraća mi se od vas dvojice:CZBG i VWB

    7. februar 2014 | 07:40

    Alo bre, debili, prekinite da po komentarima pljujete trenera! Da ste bili na utakmici, znali biste da su Rebic i Tejic igrali pola utakmice! A da Nelson nije ni ušao! Čovek je odmarao prvu postavu! NE PRETVARAJTE SE U INTERNET PLJUVAČE!

  • zile

    6. februar 2014 | 21:17

    Nisam znao da Panteri i kup bojkotuju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA