Žalgirisovi navijači okrenuli leđa "armiji" zbog Krima! (FOTO)

Politička nestabilnost u Ukrajini se osetila i u Kaunasu, pred utakmicu Evolige, kada su navijači litvanskog kluba okrenuli leđa tokom predstavljanja ekipe iz Moskve

  • 6

Kao što su i najavili, navijači litvanskog Žalgirisa izrazili su revolt okretanjem leđa tokom predstavljanja ekipe moskovskog CSKA pred početak meča devetog kola Top 16 faze Evrolige.

Ova akcija je nazvana "Okrenimo leđa armisjkom klubu", a sprovedena je kao znak protesta prema potezima Rusije na poluostrvu Krim.

Protest navodno nema za cilj nepoštovanje prema igračima, kao i ruskoj naciji, već je način za podršku ukrajinskom suverenitetu i teritorijalnom integritetu.

Referendum o statusu Autonomne Republike Krim biće održan 16. marta.

Prema tekstu Ustava Krima iz 1992, ta republika stupa u državu Ukrajinu i određuje odnose sa njom na osnovu ugovora i sporazuma.

Oktobra 1921. godine formirana je Krimska Autonomna Sovjetska Socijalistička Republika u sastavu Ruske sovjetske federativne socijalističke republike (RSFSR), a 19. februara 1954. je Krimska oblast na inicijativu generalnog sekretara Komunističke partije Nikite Hruščova predata Ukrajinskoj Sovjetskoj Socijalističkoj Republici.

Prema statističkim podacima iz decembra, Krim ima 1.958.000 stanovnika, među kojima najviše Rusa (58,5 odsto), Ukrajinaca (24,3 odsto) i krimskih Tatara (12,1 odsto).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogoje

    6. mart 2014 | 20:55

    Naguzili se da ga prime i tap Teo im ispuni zelju! Cska pobedio 88-86!!!!

  • marko

    6. mart 2014 | 20:05

    Udri Putine utepaj gi svi!!

  • srbenda

    6. mart 2014 | 20:44

    Aj sto je stoka okrenula braci ledja, ali sto se nisu onda i sagnuli malo da armijski klub vezba malo gadjanje :))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA