Da li je Stojanović spreman da se kocka za vikend zarad Zvezdine budućnosti?

Problemi u odbrani koji pritiskaju crveno-bele mogli bi da izrode novog štopera na Marakani ukoliko Slovenac pruži šansu Zvezdinom golobradom mladiću Jovanoviću ispred polovnog stranca Arauha

  • 11

Žuti karton koji je Marko Petković dobio na meču protiv Napretka nije nešto naročito uticao na trenutnu igru Crvene zvezde, ali je i te kako doneo glavobolju Slaviši Stojanoviću.

Zašto? Zato što će Petković pauzirati u narednom prvenstvenom susretu protiv Radničkog iz Kragujevca, a Slovenac nema alternativu. Upravo je susret protiv Dorćola u ponedeljak bio idealna prilika da Stojanović pokuša da pronađe tu alternativu po desnoj strani. Pokušao je sa Arauhom, ali mu to, barem za sada, nije dalo rezultata.

Međutim, tokom meča sa beogradskim srpskoligašem isplivalo je ime Vukašina Jovanovića, Zvezdinog omladinca rođenog 1996. godine, koji je odgovorio zahtevima na štoperskoj poziciji što je i sam Stojanović potvrdio.

- Zadovoljan sam onim što je pokazao štoper Jovanović - rekao je Slovenac posle meča sa Dorćolom.

U paru sa Cilinšekom Jovanović, koji je odigrao nekih 70 minuta, bio je čvrst bedem ispred gola Predraga Rajkovića. Pokazao je izrazitu mirnoću prilikom otklanjanja opasnosti i igrao je kao da mu ovo nije bio prvi meč sa seniorskim timom.

Crveno-beli ne bi imali problem da su registrovali Cilinšeka ili da je barem jedan štoper zdrav, jer bi Jovan Krneta ili Novak Martinović igrali u sredini dok bi Pavićević otišao desno. Međutim, upravo bi mladi Jovanović mogao da uskoči umesto njih i ''otera'' Pavićevića na desnu stranu koju je neuspešno pokušao da ''zaduži'' Arauho.

Ostavio je Peruanac srce na terenu, ali znanje svakako nije. Ipak, Arauhu na ruku ide činjenica da je već igrao nekoliko mečeva u JSL, iako prikazanim protiv srpskoligaša ne zaslužuje da se nađe u prvih 11 protiv Radničkog. Kragujevčani nisu bauk što su dokazali u prethodnom kolu kada su deklasirani kod kuće od strane Partizana, a upravo to što crveno-beli igraju na ''Marakani'' mogao bi da bude adut Jovanoviću da debituje za Zvezdu.

S druge strane treba razumeti i trenera crveno-belih. Ulog protiv Kragujevčana jeste veliki - deveta pobeda u nizu i očuvanje prvog mesta na tabeli, ali Zvezdi bi na tom meču ulog u vidu Jovanovića mogao višestruko da se isplati u budućnosti.

Kao i uvek poslednji se pita Stojanović, a mi vas pitamo da li je meć protiv Radničkog idealna prilika da Zvezda u vatru baci svoju decu ispred polovnih stranaca? Da li Stojanović treba u sebi da probudi pokeraški duh i u prvih 11 stavi Jovanovića, ili ziheraški i odigra sa Arauhom na sigurno?

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • delijech

    12. mart 2014 | 00:12

    Po ovome sto ste vi napisali, rizik je pustiti Arauha da igra, a ne Jovanovica.. Bolje da Sava igra desnog beka, a za njega mladi Jovanovic. Nije Radnicki, Liverpul.. Samo napred, forsirajte nasu decu, ane te strance, Zvezdina deca iznad svega..

  • dussan

    12. mart 2014 | 09:11

    Arauho nije polovnjak, vec jos uvek klinac. Jasno mi je da ovaj tekst ima nameru da favorizuje nasu omladinsku skolu, i ja sam svakako za to, ali, nije primerno to raditi na nacin sto ce se stranci generalizovati kao losi. Peruanac je veliki talenat, koji je igrao odlicno u domovini. Ne snalazi se u Srbiji, i to je to. Mozda ce se naci nekad, mozda ne, ali mu svakako treba dati sansu i cekati ga, jer znamo da vredi, i da je i on sam veoma mlad. Ko zna kakav zivot u Beogradu vodi, koliko je nostalgican, sa kim se druzi, kako su ga saigraci prihvatili... pa taj se jos uvek nije oformio kao licnost, kamo li kao igrac. Stojadinovica nisam voleo kao coveka, ali ono sto je u Zvezdu doveo je vredelo, pogotovo jer je kostalo malo, ili je dovedeno bez para (Dauda). Onjila je doveo licno Dzaja, jer se zaleteo posle poraza u Ivanjici... za ogromne pare, ne zaboravimo. Anemicnog trenera Stojanovica je doveo Kokeza, i ubedjen sam da sa njim ne mozemo protiv partizana, koji ima nesto bolji tim od nas, znatno bolju igru, i mnogo boljeg trenera. Da se vratimo na tog stopera Jovanovica, daj Boze da to bude neki novi Vidic, da vec sledece sezone bude u rotaciji, one tamo standardan, pa da ga prodamo za jedno 5 miliona... jer to je realnost, domaci mladi igraci koji odskacu, uvek rano bivaju prodati. Samo nema Stojanovic onu stvar da ga u subotu pusti u vatru, riskirace sa Martinovicem ili uvek nesigurnim Krnetom... zivi bili pa videli. Hvala

  • Asterix

    12. mart 2014 | 08:27

    Увек сам за то да играју Звездина деца али ово што је аутор текста написао за Арауха је у намању руку тенденциозно, да некажем безобразно. А неверујем ни да је гледао утакмицу против Дорћола. Као уосталом ни тренинге где се Араухо увек истиче међу дефанзивцима. На оно мало утакмица што је играо имао је много мање киксева него Крнета или на пример "велики таленат" и миљеник новинара Лазић!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA