BRAVO, CRVENO-BELI! Zvezda morala kroz dramu do četvrtfinala Evrokupa! (VIDEO)

Crveno-beli nisu uspeli da ostvare i četvrtu pobedu protiv Lijetuvos Ritasa ove sezone, jer su poraženi sa 82:80, ali su obezbedili plasman u četvrtfinale Evrokupa. U četvrtfinale je prošla i ekipa Zorana Lukića, Nižnji Novgorod, koja je izbacila turski Bešiktaš

  • 22

Zvezda je u četvrtfinalu Evrokupa! Crveno-beli su u revanš meču poraženi od Lijetuvos Ritasa sa 82:80, ali su zbog trijumfa od šest poena u prvom meču u Beogradu prošli dalje!

Izabranici Dejana Radonjića pružili su odličnu partiju u prvih dvadeset minuta, ali u finišu nisu uspeli da izbegnu dramu!

Iako su na četiri minuta pre kraja vodili sa 70:64 i uz šest poena prednosti iz prvog meča imali ukupno 12 poena viška dozvolili su domaćem timu da presingom i serijom 10:1 dođe do vođstva! Na scenu je u tim trenucima stupio , do tada malo primetni Dženkins koji je sa pet vezanih poena, osigurao Zvezdi plasman u četvrtfinale!

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Raško Katić sa 19 poena, ali treba istaći da je snažni centar kad god je crveno-belima išlo loše u napadu održavo svoj tim u igri, a pored njega istakli su se i Nelson sa 16 i Marjanović sa 12!

Sa druge strane tandem Seibutis - Palasios zabeležio je po 16 poena, dok su ih u stopu pratili Songaila sa 14 odnosno Lideka i Gecevičijus sa po 10.

Crveno-beli se u narednoj rundi sastaju sa Budiveljnikom, a u četvrtfinalu poslednji put su bili u sezoni 2006/2007 kada je kao i danas u ekipi bio Tadija Dragićević!

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Crveno-beli su od starta spuštali loptu na Bobana Marjanovića, koji je u prvoj deonici upisao osam poena, dok su odbrani Zvezde najveće probleme pravili Seibutis i Palasios.

Nervoza u uvodnim minutima prouzrokovala je dve izgubljene lopte Demarkusa Nelsona i dva promašena slobodna bacanja Radenovića, ali je uticala i na domaći tim koji nije uspeo da postigne nijednu trojku za 10 minuta!

Zvezda je sredinom deonice uspela da stvori prednost od čak sedam poena, 17:10, a osim učinka gorostasnog centra treba istaći i dve trojke Jake Blažiča. Na karju prve četvrtine 17:22!

Litvanci su drugu četvrtinu otvorili najjačim oružjem, a precizani za tri poena bili su Stevan Jelovac i Gecevičijus.

Sa druge strane, Raško Katić je nastavio tamo gde je stao Marjanović, i sa šest vezanih poena održavao Zvezdu u prednosti.

Posle nesportske lične greške Blažiča Litvanci su prišli na tri poena zaostatka, 31:34, ali je Tadija Dragićević sa tri vezane trojke odveo Zvezdu na dvocifrenu prednost 33:45!

Crveno-beli sjajno šutiraju za tri osam od deset, pa na poluvremenu vode 49:42!!!

Litvanci su agresivno krenuli u nastavku i poenima Lideke, Seibutisa i Kuka došli do prvog vođstva na meču 54:53! Zvezdinim igračima u tim trenucima stao je šut spolja, dok je Marjanović pod košem bio udvajan.

Ipak ulazak u igru Raška Katića doneo je poboljšanje u igri crveno-belih, pa je sa nova četiri poena i asistencijom snažni centar vratio prednost Zvezdi 56:61! Na kraju trećeg perioda plus tri za crveno-bele - 58:61!

Brzopleto su obe ekipe igrale na početku odlučujućeg perioda, pa su u serijama viđeni promašaji za tri poena, ali i sa linije penala sa kojih su neprecizni bili Lideka i Katić!

Ipak centar crveno-belih iskupio se sa četiri vezana poena za 70:64 za crveno-bele, četiri minuta pre kraja! Domaćini su tada zaigrali na sve ili ništa, visokim presingom i serijom 10:1, u kojoj je trojku pogodio Kuk, poveli 74:71 na dva minuta do kraja!

Odgovornost je tada preuzeo Dženkins, koji je vezao pet poena , dok je sa linije slobodnih bacanja bio precizan Jaka Blažič, a polovično Simonović i Nelson pa su crveno-beli obezbedili plasmanu četvrtfinale!

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Republika srpska

    12. mart 2014 | 20:48

    Ceka se GROBAR DO KOSKE ili mu je mozda KOSKA ZASTALA U GRLU :) :) :) Zvezda Oooooo, Zvezda Oooooo :)

  • keva grobara do koske

    12. mart 2014 | 22:33

    Neznam šta je mom sinu, mnogo je nervozan. Da nije možda igrala Zvezda? Moram da zovem hitnu pomoć da mu daju nešto za smirenje.

  • sanjica petrvoic

    12. mart 2014 | 22:53

    Lepse je ovakooo.Joj koliko su grobari strepeli i nadali se .Samo su se nadali.ZA SVE DELIJE CELOG SVETA .IDEMO DALJE ZVEEZZDDDDAAAAAAAAA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA