Fenomenalne odluke ASS koje će srpsku atletiku podići na još viši nivo! (FOTO)

Upravni odbor ASS doneo je nekoliko bitnih odluka za predstojeću sezonu u 2018. godini.

  • 1

Atletski savez Srbije u prethodnih osam godina uradio je više nego što je urađeno za 70 godina koliko postoji ova organizacija.

>>> EKSKLUZIVNO: Srbija dobija SERBIA OPEN maraton u organizaciji Atletskog saveza!

Pre osam godina imali smo samo 3,500 registrovanih atletičara, a danas je ta brojka više od 20.000 sa tendencijom stalnog rasta.

Atletika konačno u Srbiji postaje kraljica sportova, i što je najvažnije postaje sve masovnija što zbog novih staza, objekata i organizacije takmičenja u našoj zemlji

To je zasluga rukovodilaca Atletskog saveza na čelu sa predsednikom Veselinom Jevrosimovićem i direktorom Slobodanom Brankovićem, koji su uz pomoć Vlade republike Srbije i nekadašnjeg premijera, a sada predsednika Aleksandar Vučića, podigli atletiku na nivo koji joj pripada.

Ali to nije sve, baš kao što se u atletici letvica za skokove podiže više, tako ASS podiže svoje norme.

Za prethodnih osam godina napravljena je atletska dvorana u Beogradu, još dve će biti napravljene u Ćupriji i Novom Sadu a otvoreno je i veliki broj atletskih staza po Srbiji.

Foto: Telegraf

Takođe, u prethodnih osam godina osvojeno je veliki broj medalja na velikim takmičenjima Evropski, svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama.

Osim toga pojavila se ultratalentovana pionirka bacačica koplja koja je oborila svetski rekord u pionirskoj konkurenciji u bacanju  vorteksa (sprava koja izgleda kao mali čunj, a prethodni bacanju pravog koplja, a koju koriste mlađi)  Ona je bacila vorteks 78 metara i premašila Svetski rekord za sedam metara.

Foto: Telegraf

Atletski savez Srbije usvojio je neke važne odluke koje će ovaj sport još više unaprediti i doneti nam još više šampiona.

1.  Novi predsednik stručnog saveta ASS biće Goran Obradović, trener Ivane Španović, koji je najkvalitetniji stručnjak u Srbiji

Članovi stručnog saveta će biti: Prof Dr Branko Bošković koordinator, Dr Sead Malićević član, Dr Nikola Čikiriz, Vladimir Kitanović, Prof Dr Mithad Blagajac, Doc Dr Ivan Ćuk

2. ASS uvodi Stručni štab po grupama disciplina kao i supervizore koji će savetovati trenere  i to u sledećem sastavu:

Foto: Telegraf

a. Sprint, prepone štafetno trčanje

Mirjana Stojanović - supervizor

Ljupčo Cvetkovski

b. Srednje i duge pruge - za ovu disciplinu suprevizor će biti italijanski trener

Rifat Zilkić

Dragan Zdravković

c Skokovi i višeboji

Goran Obradović - Supervizor

Dragutin Topić

Feđa Kamasi

d. Bacanja

Nikola Tomasović

Dragiša Đorđić

e. Sportsko hodanje

Aleksandar Raković

Foto: Telegraf

3.  Atletski savez Srbije doneo je odluku o imenovanju koordinatora za sve ulične trke i kroseve u Srbiji. Samim tim sva takmičenja ove vrste biće pod patronatom ASS

Koordinator će biti Goran Čegar.

4. Donesena je odluka o pripremi proslave 110 godina od atletike u Srbiji i 70 godina od osnivanja ASS.  Tim povodom Atletski savez dobiće poštansku markicu, a biće urađena monografija ASS kao i organizovana Svečana Akademija u Narodnom pozorištu.

5. ASS je doneo odluku o usvajanju programa korišćenja sredstava za doplatne poštanske marke "70 godina ASS"

6. Doneta je odluka o usvajanju liste rekorda postignutih od 06.03 do 30.09 2017 godine

7. Doneta je odluka o rebalansu budžeta ASS za 2017 godinu, budže će biti manji jer nije definisano finansiranje održavanja atletske dvorane

8.  Upravni odbor ASS je takođe usvojio odluku o usvajanju liste ultramaratonskih rekorda u Srbiji

9. Doneta je odluka o održavanju Skupštine ASS koja će biti održana  04. novembra 2017. godine u Hotelu Šumarice u Kragujevcu. Tada će biti održani i dani atletike u ovom gradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA