≫ 

Sebastijan Kou poručio Vanji Udovičiću: Podrška beogradskom maratonu koji organizuje Atletski savez Srbije (VIDEO)

Maraton u novembru će značajno obogatiti sportsku ponudu Beograda

  • 0
Direktorka maratona u organizaciji ASS, šampionka Olivera Jevtić Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Srbija je dobila svoj pravi maraton i to onaj u organizaciji Atletskog saveza Srbije, koji će biti održan u novembru 2018. godine, a podršku novom takmičenju koji će obogatiti sportsku ponudu Beograda dao je i Sebastijan Kou, prvi čovek Svetske atletike, koji je gost srpske prestonice.

Ono što je važno jeste da će ovaj maraton, i sasvim nova staza koja će biti obeležena u gradu, biti sertifikovan od strane Svetske atletske federacije kao i evropske atletske federacije.

VIDEO: Pogledajte posetu Sebastijana Koua ministarstvu sporta i omladine

- ASS će organizovati i prvi "Serbia open" maraton sa velikim brojem stranih takmičara. Biće to najbrži maraton na svetu - rekao je direktor ASS Slobodan Branković.

Predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou podržao je ovaj maraton i u razgovoru sa ministrom sporta i omladine Vanjom Udovičićem poručio da je će IAAF podržati maraton Atletskog saveza Srbije u Srbiji koji će se u novembru premijerno održati u srpskoj prestonici.

Veselin Jevrosimović, Sebastijan Kou i Vanja Udovičić Foto: A. Nalbantjan

(D. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA