Rapsodija Crne Gore u Astani, Janković dvostruki asistent (VIDEO)

Izabranici Ljubiše Tumbakovića znatno uvećali šanse za plasman u baraž kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

  • 5

Reprezentacija Crne Gore je bila bolji rival u Astani i zasluženo pobedila Kazahstan rezultatom 3:0 u okviru kvalifikacija za odlazak na Mondijal u Rusiju, i time održala šanse da kao drugs završe grupu, automatski izbor baraž.

Da razmišljaju samo o pobedi Crnogorci su pokazali od početka meča. Ofanzivno orijentisani sastav koji je Ljubiša Tumbaković izveo protiv Kazahstana stvarao je puno problema odbrani domaćih.

Stevan Jovetić je kapitenski predvodio selekciju Crne Gore, a njegovu majstorsku asistenciju u 31. minutu, Marko Vešović je pretvorio u svoj prvi pogodak u dresu reprezentacije.

Do kraja poluvremena Kazahstan je imao dobru priliku za izjednačenje, ali je prečka spasila Crnogorce.

Domaćin je dobro počeo u drugom poluvremenu, dve šanse u nekoliko uvodnih minuta nisu krunisane golovima, pa je ubrzo stigla kazna.

Posle prekida koji je izveo Marko Janković, Fatos Bećiraj je glavom savladao golmana Loriju i duplirao prednost Crne Gore.

Samo 10 minuta kasnije, na isti način, Crna Gora stiže i do trećeg pogotka. Ponovo je igrač Partizana poslao upotrebljivu loptu u šesnaesterac a Simiću nije bilo teško da sa šest metara matira nemoćnog golmana Kazahstana.

Posle sedam kola Crna Gora ima 13 bodova i sledi joj duel protiv Rumunije u ponedeljak u Podgorici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA