≫ 

Kako su Dušana Tadića pritiskali da izabere Zvezdu ili Partizan? Srpski fudbaler otkriva u svom autorskom tekstu!

Mi smo narod koji ne ume da živi bez pritiska, tvrdi fudbaler Sautemptona

  • 1

Dušan Tadić jedan je od najzaslužnijih za plasman Srbije na Mundijal naredne godine. Sjajni fudbaler je pogotovo na početku kvalifikacija bio najteži zadatak protivnicima, a koliko je izgarao u nacionalnom dresu govore i njegove suze radosnice na kraju utakmice sa Gruzijom.

Upravo se tom utakmicom Tadić bavio u svom autorskom tekstu koji je preneo "Yahoo Sports". Konkretno, pritiskom koji je ekipa imala.

"Da nismo pobedili na toj utakmici sa Gruzijom, da se nismo kvalifikovali za Svetsko prvenstvo, mislim da bi nam oduzeli pasoše i rekli da se više ne vraćamo! Ozbiljno. Mi smo narod koji ne ume da živi bez pritiska. Čak i da igramo protiv Brazila ili neke druge velesile pričaćemo da smo bolji. Takvi smo. Ljudi od nas očekuju da dobijamo i najveće," tvrdi Tadić.

U tekstu naslovljenom "Od Srbije do Sautemptona, ovo je moja priča", Tadić piše da mu je idol tokom odrastanja bio Zinedin Zidan, i da je sa 14 godina otišao u Vojvodinu, "poznatoj kao najboljoj akademiji u Srbiji".

Kao dečak je imao i pritisak da izabere da li će se opredeliti da navija za Partizan ili Crvenu zvezdu.

"Otac je voleo Partizan, a ujak je navijao za Crvenu zvezdu. Uvek su mi davali po dres od svakog večitog rivala. Čoveče, bilo je teško. Najdraži mi je ipak dres koji sam dobio kad sam imao 13 godina. Sa tog Mundijala 1998, ime Predraga Mijatovića na leđima. Sećate se tog dresa, onog sa velikom kragnom. Baš smo dobro igrali na tom turniru i svuda sam nosio taj dres. I dalje ga imam negde u kući".

Ceo tekst naći ćete klikom >>> OVDE.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    21. oktobar 2017 | 16:02

    Predrag mijatovic iiiiii preckaaaaa, dobro se sjecam i holandija nas izbaci, edgar davids dade gol, a protiv njemacke kad je mihajlovic bio glavni prvo klinsmana nakautiro iz slobodnjaka a posle pljuno jeremisa, cak ima na onom video od shakire waka waka. 2:2 na kraju - köpke im bio na golu tad su igrali jos pravi nijemci a sad sve stranci skoro. 12 godina sam imo tad, raspust ljeto i sa bazena brzo kuci i gledaj svaki dan utakmice. A sad odem u stadion i nije to to, 2:3 gubimo od b tima austrije. Ernst hapel grmi jaca nasa himna nego njihova. Sad samo pare pare pare, niko ne igra vise srcem, jedino zvezda <3 svaka cast momcima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA